maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagCortie komt alsnog naar IJsselmeervogels

Cortie komt alsnog naar IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft zich alsnog versterkt met Yannick Cortie. De vleugelverdediger leek begin dit seizoen al aan te gaan sluiten bij de Rooien, maar hij tekende uiteindelijk een contract in Duitsland. Nu sluit de 23-jarige toch aan bij IJsselmeervogels. hij heeft een contract getekend met een optie tot de zomer van 2019.

Eén jaar in Duitsland

Komende zomer sluit Cortie dus aan op De Westmaat, waar hij afgelopen najaar ook al te zien was. De voormalig profvoetballer van FC Utrecht en Helmond Sport zat zonder club. Daardoor trainde hij mee, speelde mee in een oefenwedstrijd, om uiteindelijk in Duitsland te tekenen bij SC Teutonia Watzenborn-Steinberg. Na één seizoen in de Regionalliga keert Cortie dus alweer terug naar Nederland.

Langer in beeld

IJsselmeervogels laat weten dat Cortie op de lijst stond. “Yannick is een technisch vaardige linkspoot met diepgang en snelheid. Met het oog op de blessure van Mike van de Laar en het vertrek van Dennis Hollart, was er voor komend seizoen behoefte aan een multifunctionele speler op de linkerkant. Met de komst van Yannick sorteren we daarop voor. We zijn dan ook erg blij dar hij er bij komt, ook omdat hij al langer in beeld was.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD