maandag, 24 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkCorreia haalt Sietse Brandsma en Koen Tros naar Katwijk, leegloop bij HFC

Correia haalt Sietse Brandsma en Koen Tros naar Katwijk, leegloop bij HFC

Koninklijke HFC verliest niet alleen Jim Hulleman aan IJsselmeervogels, ook twee andere sterkhouders vertrekken. Spits Sietse Brandsma en middenvelder Koen Tros tekenden voor twee jaar bij Katwijk.

Begin oktober 2021 was HFC TD Sander Vink zeer daagkrachtig. Hij schotelde Sietse Brandsma een nieuw verbeterd contract voor en wist de spits zo uit de handen te houden van het grootkapitaal.

Destijds zei Vink. ,,We hebben twee gesprekken met Sietse gehad. De eerste dateert al van een paar weken geleden. In de voetbalwereld-van-nu moet je er veel sneller bij zijn dan in het verleden.’’

Een jaar later vertrekt Brandsma toch. Hij en Tros hebben altijd contact gehouden met hun ex-Odin-trainer Anthony Correia die nu hoofdtrainer is van Katwijk. Correia tipte het duo en Jim Hulleman destijds ook bij zijn vriend Gertjan Tamerus.

 

auto van de zaak

Katwijk had destijds op het middenveld en in de aanval andere opties, maar hield het duo dat zich spectaculair ontwikkelde altijd in de gaten. Brandsma gaf veelvuldig aan ook op te zien tegen de reisafstand tussen Broek op Langedijk/Alkmaar en Katwijk.

Nu het duo HFC verlaat staan velen op hun achterste benen.  Scribent Eric van Westerloo was al not amused na het vertrek van Hulleman. Hij schreef het op de website als volgt op.

,,Vaste kracht en aanvoerder Jim Hulleman besloot al na 10 wedstrijden zich het komende seizoen te verbinden aan IJsselmeervogels. Een handelswijze die alom afkeurende commentaren opleverde. Om een speler zo vroeg in het seizoen al te benaderen is niet bepaald collegiaal. Dat Jim op zijn 29-jarige leeftijd kiest voor het geld is zijn goed recht, maar laat bij zijn teamgenoten, in dit prille seizoen, een nare smaak achter.’’

HFC haalde het trio destijds echter zelf ook weg bij een andere club. Odin’59 speelde bovenin mee in de Derde Divisie. Na de exodus van het trio speelt de club nu vierde divisie.

Namens VV Katwijk geeft Cees Bruinink aan zeer content te zijn met de komst van de linksbenige middenvelder en de 1.95 meter lange aanvaller: “We denken dat beide spelers uitstekend bij onze selectie en club passen. Met Sietse hadden we al contact toen hij bij ODIN’59 speelde en Anthony Correia zijn trainer was. Doordat we altijd contact gehouden hebben wisten we dat er veel geïnteresseerde clubs waren en hebben we Kon HFC aangegeven ook graag met beide spelers in gesprek te gaan. Koen en Sietse hebben zich sinds hun vertrek bij BOL op een steeds hoger niveau enorm ontwikkeld en hebben beiden een prachtige leeftijd om zich bij ons nog verder door te ontwikkelen.

 

We zien dat na ons kampioenschap van afgelopen seizoen veel clubs zeer verdedigend tegen ons spelen. Door de komst van Koen en Sietse hebben we er naast meer voetballend vermogen een goede sterke aanvaller bij die makkelijk doelpunten maakt en waarmee de trainers makkelijker voor een andere speelwijze kunnen kiezen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD