vrijdag, december 3, 2021
HomeUitgelichtCoronapas ingevoerd bij topamateurvoetbal: zowel voor spelers als publiek

Coronapas ingevoerd bij topamateurvoetbal: zowel voor spelers als publiek

De nieuwe maatregelen van het demissionaire kabinet hebben verstrekkende gevolgen voor het topamateurvoetbal. Zowel spelers, staf als publiek moeten een ‘coronapas’ hebben.

Alleen publiek onder de 18 jaar hoeft geen QR-code te hebben, die verkregen kan worden door vaccinatie, recent herstel van corona of een recente negatieve testuitslag. Iedereen vanaf 18 jaar dient deze wel te hebben om te mogen voetballen of te kijken naar amateurvoetbal in georganiseerd verband.

Overal verplicht
De maatregel geldt voor zowel binnen- als buitensportlocaties en ook voor sportkantines. Naast sportcomplexen is de coronapas ook verplicht voor sportscholen, zwembaden en andere groepslessen.

Uitsluiting
De nieuwe maatregelen kunnen er dus voor zorgen dat mensen die zich principieel niet willen laten vaccineren of laten testen, niet meer naar het topamateurvoetbal kunnen. Ook spelers die niet gevaccineerd zijn of zich willen laten testen, kunnen niet meer meedoen.

Handhaving
Tijdens de persconferentie bleef onduidelijk wie de handhaving van de maatregel moet doen. Bij eerdere maatregelen, zoals de verplichte coronapas voor bezoek aan de kantine, werd die verantwoordelijkheid bij de clubs zelf gelegd. Die zouden dat vervolgens weer moeten beleggen bij vrijwilligers, of externe beveiligers moeten inhuren. Dat laatste is echter voor veel clubs financieel onhaalbaar.

Tot wanneer de maatregelen gaan gelden, is onduidelijk.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS