Volg ons

De Treffers

Corona | De Treffers berispt, Hoek overweegt duels zonder publiek

Corona | De Treffers berispt, Hoek overweegt duels zonder publiek

De maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan blijft en worsteling voor veel clubs. Zo is De Treffers berispt door de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en overweegt Hoek zonder publiek te voetballen om problemen met de handhaving van de regels voor te zijn.

De waarschuwing voor De Treffers volgt na het oefenduel tegen De Graafschap, waar 300 toeschouwers bij aanwezig waren. ,,De 1,5 meterafstandsregel werd door de 300 toeschouwers op sportpark Zuid niet voldoende in acht genomen. Bij het terras, vlak voor de kantine, stonden de mensen aan statafels dicht bij elkaar. Daar waar eigenlijk alleen leden van de amateurclub binnen mochten, waren ook familieleden en vrienden van de spelers aanwezig”, schrijft De Gelderlander. De Treffers-voorzitter Theo Jochoms erkent het gegeven dat het niet goed ging tijdens het oefenduel: ,,Vooral in de kantine dachten wij dat we het goed georganiseerd hadden. Daar zijn ook looproutes. Er ontstonden problemen op het terras aan de zijde van het voetbalveld. Ook bij het verlaten van de tribune hielden mensen zich niet aan de 1,5 meter. Daar moeten we dus iets aan doen.” Vanavond speelt de Groesbeekse club tegen TOP Oss en hoopt men dat de aanwezigen zich beter aan de regels houden. Ze krijgen daartoe een flyer in handen gedrukt met de spelregels. Daarnaast is uitpubliek niet welkom.

Hoek overweegt zaterdag in het oefenduel tegen het Belgische Lebbeke helemaal geen publiek toe te laten. Voorzitter Art van der Staal tegenover Omroep Zeeland: ,,Afgelopen weekend is tijdens een oefenpotje van een lager elftal gebleken dat supporters het lastig vinden om zich op ons sportpark aan de maatregelen te houden. (..) Natuurlijk willen wij dat er fans aanwezig zijn. Maar het moet wel op een veilige en gezonde manier kunnen voor iedereen.”

“Het makkelijkst is dan om te zeggen: we laten helemaal niemand toe. We zijn nu verschillende scenario’s aan het bedenken, maar het is echt een worsteling. Spelers willen graag dat vrienden en familie kunnen komen kijken. Sponsoren willen graag komen. Het is niet makkelijk.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over De Treffers