zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieCorneille: 'Ontslag bij IJsselmeervogels belachelijk'

Corneille: ‘Ontslag bij IJsselmeervogels belachelijk’

Dogan Corneille keert vanaf komend seizoen terug op het hoogste amateurniveau. Na een profuitstapje als assistent bij Willem II is hij na de zomer coach van Excelsior Maassluis.

Vrienden
In een interview met het AD gaat hij uitgebreid in op zijn benoeming, maar ook op zijn ontslag in het verleden bij IJsselmeervogels. ,,Ik vind dat ik goed in het profiel van de club pas, omdat ik op dezelfde lijn zit, zoals Jeroen werkt”, zegt Corneille. ,,We zijn ook niet voor niets vrienden. We praten veel over voetbal en dan merk je dat we over veel zaken hetzelfde denken.”

Stoelpoten zagen
Over zijn korte periode bij IJsselmeervogels, de club waar hij als speler nota bene grote successen vierde, zegt hij: ,,Krankzinnig natuurlijk. Later heb ik de bevestiging gekregen dat ze helemaal niet met mij wilden beginnen. Frans Adelaar sloot als interim-trainer het seizoen voor mijn komst af. Hij is vervolgens aan mijn stoelpoten gaan zagen, en dat resulteerde in dit belachelijke ontslag. Het sterkte mij dat behalve de TC verder niemand in het voetbalwereldje erachter stond, inclusief de eigen achterban van IJsselmeervogels. Ik wist dat het niets met mijn kwaliteiten als trainer te maken had.”

Aanvalsspel
Corneille heeft zich als doel gesteld het aanvalsspel van de Tricolores verder te ontwikkelen: ,,Excelsior Maassluis krijgt al jarenlang weinig tegengoals te verwerken. Wat goed is daar moet je vanaf blijven. Dat moet je koesteren, want het zou dom zijn om het op je eigen manier te willen doen. Wel ben ik er van overtuigd dat we het aanvalsspel kunnen verbeteren. Daar is Jeroen nu al mee bezig met het inslijpen van een ander spelsysteem. Met een bepaalde strategie en oefenstof kunnen we daar komend seizoen, onder mijn leiding, nog veel meer uit gaan halen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD