maandag, maart 1, 2021
Home Competities Tweede Divisie Corneille baalt van 'klassenjustitie' bij arbitrage: 'Dat is het voordeel als je...

Corneille baalt van ‘klassenjustitie’ bij arbitrage: ‘Dat is het voordeel als je IJsselmeervogels bent’

Excelsior Maassluis hield gemengde gevoelens over aan het 2-2 gelijkspel bij IJsselmeervogels. De Tricolores kwamen tot tweemaal toe op voorsprong, maar stonden in de tweede helft flink onder druk.

- Advertentie -

,,Ik ben niet blij. Misschien straks, want ik zit nu nog een beetje in de emotie”, stelde coach Dogan Corneille voor de camera’s van FOX Sports. ,,De tweede helft was volledig voor hun, maar de eerste helft was volledig voor ons. Qua kansenverhouding is het ook gelijk”, analyseerde de trainer met een bijzonder verleden bij de Spakenburgers.

Het meest kwaad maakte Corneille zich over een situatie waarbij zijn ploeg werd afgevlagd wegens buitenspel terwijl één van zijn spelers een pass op zichzelf gaf. Volgens de oefenmeester zou de scheidsrechter dat niet hebben gedaan wanneer IJsselmeervogels zo op het doel af had gekund, waarmee hij in feite klassenjustitie bij de arbitrage suggereerde: ,,Dan komt dat moment met Daan Blij. Je vlagt iemand af die er zelf doorheen dribbelt. De scheidsrechter floot een prima wedstrijd verder, maar die kans is als hij niet fluit vele malen groter dan een penalty. (..) Dat is het voordeel als je IJsselmeervogels bent. Dan worden dit soort situaties afgefloten en andersom gebeurt dat niet. Dat is heel zuur en daardoor ben ik niet blij met een punt.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES