Volg ons

Tweede Divisie

Contract van Van Gasteren loopt af bij FC Volendam: ‘Ik sta voor alles open’

Contract van Van Gasteren loopt af bij FC Volendam: ‘Ik sta voor alles open’

Kevin van Gasteren is vermoedelijk nog maar een paar maanden te bewonderen in het oranje shirt van FC Volendam waar hij zijn wedstrijden speelt in de Tweede Divisie voor het beloftenteam. De verdediger cq middenvelder hoopt snel duidelijkheid te krijgen over een club waar hij komend seizoen zijn kunsten kan vertonen.

Niveau
De 21-jarige speler is duidelijk over waar hij naar op zoek is voor de nabije toekomst. ,,Ik hoop een club te vinden die in de Tweede of Derde Divisie speelt. Als het een club zou zijn die nog een niveau hoger speelt zou dat natuurlijk helemaal mooi zijn. Verder heb ik eigenlijk geen wensen als het gaat om een nieuwe vereniging waar ik kan spelen. Ik sta voor alles open. Geïnteresseerde clubs mogen mij of mijn zaakwaarnemer bellen.””, aldus Van Gasteren tegenover Voetbal247.

Handhaving
Jong FC Volendam strijdt momenteel tegen degradatie, dit terwijl men in de openingswedstrijd wel een uitstekend resultaat wist te behalen. Een doelstelling was in de beginfase niet echt vastgesteld volgens de verdediger/middenvelder. ,,Aan het begin van het seizoen wil je altijd voor het hoogste gaan. De eerste wedstrijd wonnen wij thuis met 4-1 tegen Excelsior Maassluis en dat was dus een uitstekende start. Daarna werden er enkele wedstrijden achter elkaar verloren en moest de doelstelling iets aangepast worden. De laatste weken pakken wij weer punten en daarom heb ik er zeker nog vertrouwen in dat wij ons kunnen handhaven in de Tweede Divisie.”

Draai gevonden
Kijkend naar zijn persoonlijke prestatie dit seizoen is Van Gasteren uitermate realistisch. ,,Het was wisselvallig en dat heeft vooral te maken met de wijziging van positie dit seizoen ten opzichte van het vorige jaar. Toen speelde ik vooral als linksback, maar de trainer zag in mij meer een verdedigende middenvelder die de ballen makkelijk weg kon leggen. Ik moet zeggen dat het niet onaardig gaat op deze nieuwe plaats, ik heb er mijn draai nu wel gevonden.”

Posities
Van Gasteren kan dus op meerdere posities uit de voeten. De vraag is dan waar hij in zijn ogen het beste tot zijn recht komt. ,,Ik heb geen echte voorkeur als het gaat om op welke positie ik ‘moet’ spelen. Ik vind het spelen als linksback leuk, maar ook die van verdedigende middenvelder. Ik ben wat dat betreft flexibel want ik kan ook nog eens links centraal achterin spelen. Als er een club interesse heeft maakt het mij dus niet uit waar men mij neer wil zetten op het veld”, besluit de speler die over een mooie trap beschikt zijn verhaal.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie