dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagCompromis? 'Beloftenteams mogen instromen in Hoofdklasse'

Compromis? ‘Beloftenteams mogen instromen in Hoofdklasse’

Als twee bloedfanatieke supporters van aartsrivalen Quick Boys en Katwijk samen aan één tafel aanschuiven bij Radio 1, dan moet er wel wat aan de hand zijn. Dinsdagmiddag besteedde de radiozender aandacht aan het verzet tegen de instroming van meer beloftenteams in het topamateurvoetbal.

Opvallend compromis in de maak?

In de uitzending waren Marco van Duijn, voorzitter van de supportersvereniging van Quick Boys, Roffie Hufkens, fanatiek Katwijk-supporter, Willem de Graaf, PR-man van Spakenburg en TweedeDivisie.org-verslaggever Jelmer Geerds te gast. Ook AFC-supporter en televisiepresentator Jack van Gelder kwam aan het woord en repte over een opvallend compromis dat in de maak zou zijn. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Van Gelder mogen de beloftenteams van profclubs waarschijnlijk instromen in de Hoofdklasse. Het zou een compromis zijn tussen de wens van de profclubs om in de Tweede of Derde Divisie in te stromen versus de reglementen die voorschrijven dat nieuwe teams moeten beginnen in de vijfde klasse van het amateurvoetbal. Luister en kijk hier het volledige item terug.

Amateurclubs moeten zich verenigen

Een petitie waarin bezwaar wordt gemaakt tegen de instroming van beloftenteams van profclubs in het topamateurvoetbal is inmiddels bijna achthonderd keer ondertekend. Van Gelder stelde verder dat amateurclubs zich heel snel moeten verenigen, omdat anders instroming van meer beloftenteams mogelijk een voldongen feit zal zijn. De petitie tegen de instroming van beloftenteams is hier te ondertekenen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD