Volg ons

Jong FC Volendam

‘Competitievervalsing bij Jong Sparta en Jong FC Volendam?’

‘Competitievervalsing bij Jong Sparta en Jong FC Volendam?’

Is er sprake van competitievervalsing doordat de spelers van Jong FC Volendam en Jong Sparta door aan te sluiten bij het eerste elftal in deze ‘gedeeltelijke lockdown’ wél kunnen blijven trainen in groepsverband en andere spelers van clubs in de Tweede Divisie niet? Jack van Gelder, meelevend supporter van AFC en volger van de Tweede Divisie, stelt er zijn vraagtekens bij: ,,Vreemd allemaal”.

Doordat de spelers die normaliter uitkomen voor de beloftenteams van FC Volendam en Sparta Rotterdam ook inzetbaar zijn voor het eerste elftal van de profclubs, is voor hen een uitzondering gemaakt op de maatregel die sporten in groepsverband van overheidswegen verbiedt. Spelers van topamateurclubs mogen alleen in viertallen trainen, waardoor tactische trainingen en speelstijlontwikkeling veel lastiger is voor de betreffende trainers. Sommigen noemen het niet meer dan ‘bezigheidstherapie’ om enigszins fit te blijven.

Het gevolg is mogelijk wel dat bij een hervatting van de competitie de spelers van beloftenteams veel fitter en beter op elkaar ingespeeld zijn dan hun tegenstanders van amateurclubs.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Jong FC Volendam