dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie'Competitie staat op het punt van stoppen'

‘Competitie staat op het punt van stoppen’

Het is zeer de vraag of het huidige seizoen afgemaakt zal worden. Daarvoor waarschuwt AFC-voorzitter Ad Westerhof in gesprek met De Telegraaf. ,,Iedereen ontkent het, maar de competitie staat op het punt van stoppen.”

Westerhof ziet de nieuwe maatregelen die het demissionaire kabinet heeft ingesteld als directe aanleiding. Volgens hem is het voor amateurclubs onhaalbaar om dagelijks, zowel voor wedstrijden als trainingen, alle voetballers van 18 jaar en ouder te controleren op het coronatoegangsbewijs wanneer zij naar de kleedkamer, kantine of wc willen.

AFC huurt daarvoor beveiligers in. ,,Dat kan je niet door vrijwilligers laten doen, ik heb geen zin in gedoe. Maar beveiligers inhuren kost gewoon geld. Als dit zo doorgaat en we moeten iedere dag controleren, dan kost dit tot de kerst 25.000 tot 35.000 euro. Dat kan een normale club niet betalen. Wij beschikken wel over wat reserves, maar we hebben ook tegenstanders nodig. Heel wat clubs gaan hierdoor weer in de problemen komen. Wat mij betreft maakt de KNVB er een heel lange winterstop van en gaan we begin februari weer verder. Want dit is bijna niet te doen zo.”

Westerhof stipt bovendien een belangrijk punt aan: „Het gekke is dat, voor zo ver bekend, nog nergens op voetbalvelden een massale uitbraak van het coronavirus is ontstaan.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD