donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieComeback Excelsior '31 komt te laat tegen Hoek, SteDoCo bekert voorbij FC...

Comeback Excelsior ’31 komt te laat tegen Hoek, SteDoCo bekert voorbij FC ’s Gravenzande

Tijdens het inhaalweekend stond er slechts één duel in de Derde Divisie én een inhaalduel in de KNVB beker op het programma. Hoek verspeelde bijna een 0-3 voorsprong op bezoek bij Excelsior ’31 en SteDoCo versloeg hoofdklasser FC ’s Gravenzande.

In Rijssen begon Excelsior ’31 heel behoorlijk aan het duel tegen Hoek, maar het waren de Zeeuwen die halverwege de eerste helft aan de leiding kwamen via Ruben de Jager. De voorsprong bood Hoek nog meer de gelegenheid om zich compact op te stellen te gokken op snelle tegenaanvallen. De tactiek had al snel wederom effect toen Erwin Franse balverlies van Excelsior afstrafte en 0-2 maakte. Kort na rust was het wederom raak en stevende Hoek af op een makkelijke middag door een rake vrije trap van Roycel James.

Excelsior ’31 toonde echter veerkracht en kwam met nog een half uur op de klok verkleinde Hielke Penterman de marge tot 1-3. Kort daarna viel bovendien de 2-3 via Boy Boeloerditi uit een strafschop, waar de Rijssense ploeg liefst tevens een rode kaart wilde voor Hoek maar daar wilde arbiter Erik ter Brake niet aan. Het duurde niet lang alvorens het publiek alsnog een rode kaart zag, zij het voor de thuisploeg. Frank Gerritsen Mulkes kon vroegtijdig gaan douchen en maakte zo de klus voor de equipe van Peter Wesselink nog wat lastiger. Desondanks ging Excelsior met ziel en zaligheid op jacht naar de gelijkmaker, kreeg het daarop ook enkele behoorlijke kansen, maar scoren deed het niet meer, waardoor Hoek met een 2-3 zege huiswaarts ging.

SteDoCo nam pas na rust afstand van FC ’s Gravenzande. Vincent Verheul scoorde direct na rust de 0-1. Een kwartier later was het weer raak, nu kopte Joran Schröder een hoekschop binnen: 0-2. De thuisploeg kwam echter een minuut later terug tot 1-2 vanuit een strafschop na een handsbal van Wesley Pollemans. Sander Koeleman benutte het buitenkansje voor ’s Gravenzande. Met nog twintig minuten op de klok gaf Benjamin van Wanrooij de derdedivisionist weer wat meer lucht met de 1-3. Dat werd tevens de eindstand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD