vrijdag, februari 3, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieCOLUMN | Herman Meijvogel (SJC): Sjaak kennende...

COLUMN | Herman Meijvogel (SJC): Sjaak kennende…

SJC promoveerde vorig seizoen niet alleen naar de Derde Divisie, de Noordwijkse club stemde tevens in met het verzoek van de KNVB om haar vaste zondagse speeldag te verruilen voor de zaterdag. En dus gaat er dit seizoen letterlijk een nieuwe wereld open voor SJC. Voorzitter Herman Meijvogel beschrijft in zijn column op Voetbal247.nl waar de club zoals tegenaan loopt als nieuwkomer. Vandaag deel 3: Sjaak kennende.

De grootste ‘happening’ (lees: wedstrijd) was dus de thuiswedstrijd tegen die andere club uit Noordwijk, met diezelfde plaatsnaam, de vv Noordwijk. Die doen ’t overigens verrassend goed in de competitie. Een historische ontmoeting, want nimmer in de voetbalgeschiedenis hadden beide ploegen elkaar in competitieverband ontmoet. Ruim 2.500 enthousiaste mensen langs de lijn waarvan de meesten elkaar wel ergens van kenden. Een fantastische sfeer op het sfeerterras, waar menige toost op elkaar en de beide clubs werd uitgebracht. Kortom een ‘feest’ dat zijn weerga niet kende en een voorbeeld van hoe zo’n competitieontmoeting zou moeten verlopen.

Maar ook onze eerste kennismaking met het fenomeen vuurwerk. Ohhh…. natuurlijk werd er vorig seizoen, tijdens de kampioenswedstrijd tegen Achilles ’94, door onze eigen supporters na afloop van de succesvol gewonnen wedstrijd heel voorzichtig een rookpot ontbrand maar dat was het. Nu aan de ene kopse kant van het veld rood-witte confetti en in dezelfde kleuren fakkels en rookpotten. En je raadt ’t: aan de andere kopse kant van het veld diezelfde dingen, maar dan in zwart en wit. Alsof er op de middelbare scholen ruim tevoren al over gedelibereerd was geworden. En afspraken gemaakt, wie ’t meest ‘in-de-schijnwerpers’ zou komen te staan.

En ook vuurwerk op het sfeerterras, waarvan deze of gene enthousiasteling dacht, dat dat wel grappig was tussen al die mensen. Niet aan het gevaar gedacht, natuurlijk, maar ook niet aan het mobieltje, dat ik bij me had en waarmee je foto’s kan maken. De dader dus vastgelegd op de mobiel, want, mocht de KNVB tot straf overgaan, was het bewijs voorhanden, wie dat mocht gaan betalen.

Vuurwerk dat natuurlijk niet door iedereen op prijs gesteld werd. In het bijzonder niet door de aanwezige politie, die het allemaal minzaam opnam en noteerde. Voor de enkele dagen later volgende evaluatie. Dat hoort er natuurlijk ook bij in zo’n Derde Divisie. Evalueren met politie, brandweer en de gemeente Noordwijk. Nou… ruim een half A-viertje had men wel weten te noteren voor ons. Verbeterpunten voor de volgende keer. En ik kan je vertellen, dat dat stevige discussies oplevert, wie wat moet gaan doen om dit allemaal een volgende wedstrijd te voorkomen.

Vanaf deze dorpswedstrijd brak ook een puntloze periode aan. De vv Noordwijk bezorgde ons een verlies, wat daarna niet meer goedgemaakt is kunnen worden. Met 6-3 onderuit in Ermelo. Monsterscore, zou je zeggen, maar…. we wisten er tegen de nummer 3 toch nog drie te maken. Tegen Jong FC Groningen kregen we op eigen veld een 1-5 weg te slikken. En ’t is zeker geen ‘pleister-op-de-wonde’ te weten, dat er zeker vijf namen op het wedstrijdformulier genoteerd waren, die normaliter op het wedstrijdformulier van de eredivisie staan. SteDoco stuurde ons met een 5-1 nederlaag naar huis en zo komt het moment, dat je tegen jezelf gaat spelen. Vooral tussen je oren. De benen willen wel… maar ’t hoofd niet zo erg meer. ONS Sneek was ons te slim af. Veldoverwicht voor SJC, maar… doelpuntoverwicht – 1-4 voor de Friezen. En vorige week tegen cupfighter ODIN ’59 toch dat ene doelpunt tegen. Weer geen punt. De attente lezer begrijpt ‘t… we zijn echt hard aan punten toe.

Pikant detail is, dat sedert enkele dagen onze trainer Sjaak Polak voor volgend seizoen ‘beschikbaar’ komt. We zijn met elkaar keurig overeengekomen, dat, omdat de vv SJC niet kan beschikken over voldoende budget om spelers ’te halen’. Bovendien blijkt uit ons beleidsplan, dat de club zich naar haar leden uitgesproken heeft, dat we toch zeker met 50% spelers uit ‘eigen-gelederen’ binnen de lijnen willen voetballen. De doelstellingen van club en trainer passen dus niet op zelfde rails. En we zien Sjaak helaas aan het eind van dit seizoen vertrekken. Maar… zo belooft hij: hij houdt SJC in de Derde Divisie!! Daar gaat hij zich volledig op focussen en inzetten. En de inzet van Sjaak kennende….

,,Quick Boys had bijvoorbeeld ook Sjaak Polak kunnen proberen te verleiden naar Katwijk te komen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD