vrijdag, februari 3, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieCOLUMN | Herman Meijvogel (SJC): Kunstgras

COLUMN | Herman Meijvogel (SJC): Kunstgras

SJC promoveerde vorig seizoen niet alleen naar de Derde Divisie, de Noordwijkse club stemde tevens in met het verzoek van de KNVB om haar vaste zondagse speeldag te verruilen voor de zaterdag. En dus gaat er dit seizoen letterlijk een nieuwe wereld open voor SJC. Voorzitter Herman Meijvogel beschrijft in zijn column op Voetbal247.nl waar de club zoals tegenaan loopt als nieuwkomer. Vandaag deel 2: Kunstgras.

De 25ste augustus 2018 gaat voor de club SJC de geschiedenis in als de eerste wedstrijd in de Derde Divisie Zaterdag. Gelukkig had de KNVB – overigens op ons uitdrukkelijk verzoek – op deze eerste competitiedag een uitwedstrijd voor ons vastgesteld. En ik zeg ‘gelukkig’ omdat ons nieuwe kunstgrasveld nog immer niet is opgeleverd. En er zal nog een klein wonder moeten gebeuren om het voor de volgende week voor mekaar te krijgen.

Maar onze eerste wedstrijd in de Derde Divisie betekent direct al eentje in Friesland. Harkemase Boys is daar onze gastheer. Prima voor elkaar daar, alleen bleek de terugreis een lange. Ondanks uitstekend spel en veel lovende woorden in de pers – die overigens geen competitiepunt opbrengen – moeten we direct onze eerste nederlaag mee naar huis nemen. Maar wel met die gedachte, dat we niet de mindere hoeven te zijn in deze Derde Divisie.

Op naar onze thuiswedstrijd tegen DOVO, een week later. Het wonder waar ik het net over had, gebeurt niet. Twee dagen vòòr de wedstrijd meldt de aannemer, dat hij een keuring van het veld, en daarmee oplevering, op vrijdag niet gaat redden. En zonder goedkeuring en een certificaat daarvan gaat de KNVB geen enkele wedstrijd geldig verklaren. We moeten uitwijken! Zie dus maar eens binnen twee dagen je vrijwilligerscorps zover te krijgen daarop in te spelen. Dat lukte niet. En dus vragen we de KNVB te mogen spelen op veld-5 (een bijveld, dus…) Op dat bijveld begint dan twee dagen vòòr de wedstrijd, als ik het zo mag zeggen, het circus. Want het kunstgras op dat veld is inmiddels 8 jaar oud. Nog wel uitstekend bespeelbaar, maar – je gelooft je oren niet – uitgelopen. Uitgelopen, ja. Wat dat betekent?

Nou…. het veld is naar alle kanten enkele centimeters verschoven. Is dat erg.? Ja, natuurlijk… want de doelpalen zijn gewoon blijven staan en staan nu dus niet meer op de achterlijn, maar enkele centimeters in het speelveld. Daar gaat in de Derde Divisie natuurlijk niemand van het scheidsrechterscorps mee akkoord. De gemeente, verhuurder van de velden aan SJC, denkt daar aanvankelijk nog iets anders over. ,,Jullie voetballen daar al elke zaterdag en zondag op en er is nooit iets over gezegd.”

En dan mag je gaan uitleggen, dat we met ons eerste altijd op het hoofdveld (toen nog met natuurgras) voetballen en niet op een bijveld. En dat in de Hoofdklasse en in de Divisies van het amateurvoetbal niet alleen een scheidsrechter komt, maar die heeft ook assistenten bij zich. En die controleren als eerste de doelen en de netten. Die gaan deze ‘scheefgroei’ ongetwijfeld zien en zullen de wedstrijd daarom afgelasten. Leuk voor de gasten, die helemaal uit Veenendaal komen.

En dus moet de gemeente nog stevig aan de bak om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Hebben ze overigens op voortreffelijke wijze gedaan en de wedstrijd kon doorgaan. Een wedstrijd, waarvòòr alles dus al fout ging, maar tijdens de wedstrijd bleek de Wet van Murphy SJC niet voorbij te willen gaan. Met 1-8 werden we ‘afgedroogd’ en stonden we heel stevig met twee benen op de grond. Het chagrijn nam behoorlijke proporties aan. Zo wil je toch niet als het ‘lachertje’ de competitie doorlopen.?

Gelukkig werd onze nieuwe kunstgrasmat anderhalve week later gekeurd, goedgekeurd en opgeleverd. En kon het heugelijke belletje naar de KNVB dat voetballen bij SJC nu op het allernieuwste kunstgrasmat mogelijk was. Inmiddels zijn daar twee fantastische thuiswedstrijden op gespeeld met veel publiek. Twee echte streekderby’s tegen FC Lisse en tegen de vv Noordwijk. Een mooiere ‘doop’ hadden we niet op durven rekenen. Tegen de vv Noordwijk betekende ook historie, want nimmer in de geschiedenis speelden beide ploegen in de competitie tegen elkaar. Er waren maar liefst 2.500 toeschouwers getuige van op ons sportpark en daarvoor speel je natuurlijk dolgraag in de Derde Divisie!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD