dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieCody Gakpo houdt zich aan zijn woord en tekent nieuw contract

Cody Gakpo houdt zich aan zijn woord en tekent nieuw contract

Cody Gakpo blijft zeker de komende periode nog PSV’er. De aanvaller en de club uit Eindhoven hebben vandaag kenbaar gemaakt dat de 22-jarige speler een contractverlenging heeft ondertekend tot medio 2026. Dat werd eerder vandaag gemeld op de officiële website van Eindhovenaren.

De reserve aanvoerder van PSV lag hiervoor vast tot 2025 en dus is de overeenkomst sinds vandaag opengebroken en verlengd tot 2026. Directeur Voetbalzaken John de Jong vertelt dat PSV en Cody Gakpo al langer in gesprek waren over een verlenging en is dan ook opgetogen dat het tot een compromis is gekomen: “Wij zijn vroeg in dit seizoen met elkaar om tafel gegaan om over Cody’s ontwikkeling en waarde voor PSV te praten”, aldus De Jong op PSV.nl.

“Zijn prestaties en status bij PSV en debuut in Oranje waren daar een directe aanleiding voor”, vervolgt de directeur van PSV. “De gesprekken brachten rust rond Cody’s positie tijdens deze transferperiode. We kunnen daardoor focus houden op het resultaat dat we dit seizoen voor ogen hebben. Cody blijft in Eindhoven om samen met PSV voor het kampioenschap te gaan.”

Doelen voor de toekomst
“Ik heb dit seizoen een duidelijk doel voor ogen en dat is prijzen pakken met PSV”, aldus Gakpo. “Ik zal er alles aan doen om dat met het team, de club te bereiken. De waardering die ik hier voel is groot. Dat wil ik terugbetalen.” besluit de in Eindhoven geboren Oranje-international.

De 22-jarige aanvaller speelde inmiddels al 116 wedstrijden in het eerste elftal van PSV. In die wedstrijden was hij al 31 keer trefzeker en verzorgde ook 29 keer een assist. Gakpo, die in de jeugd van PSV altijd aanvoerder was, kreeg in de zomer van 2021 de aanvoerdersband voor het eerste elftal overhandigt. Hij volgde Cocu op als Eindhovense aanvoerder in een shirt van PSV.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]