zondag, maart 7, 2021
Home Uitgelicht 'Clubs willen niet zonder publiek voetballen, KNVB houdt zich afzijdig'

‘Clubs willen niet zonder publiek voetballen, KNVB houdt zich afzijdig’

Verschillende clubs geven na het besluit van de regering om sportkantines te sluiten en geen publiek toe te laten aan liever dan een tijd niet te voetballen. De KNVB houdt zich vooralsnog afzijdig als het om het amateurvoetbal aankomt.

- Advertentie -

Pauzeren
Onder meer Spakenburg en GVVV lassen liever een pauze in de competitie in dan dat er zonder toeschouwers wordt doorgespeeld. ,,Voetballen zonder publiek is feitelijk geen optie, dat hebben we al eerder gezegd. Het is beter om de competitie tijdelijk stil te leggen”, zegt Spakenburg-voorzitter Klaas Hartog tegen RTV Utrecht. Barry van de Lagemaat van GVVV vult aan: ,,Laten we dan gewoon een maand pauzeren.”

Tweet
Ondertussen is de KNVB wel met een statement gekomen over het betaald voetbal, waarin de club lijkt te berusten in de maatregelen van de regering, maar over het amateurvoetbal is nog geen verklaring gekomen, anders dan een tweet van Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal): ,,Strenge coronamaatregelen van het kabinet voor de hele samenleving en dus ook voor de sport. Zuur voor alle vrijwilligers en voetballers maar gelukkig kunnen we blijven voetballen. Hopelijk kunnen alle deuren over 3 weken voor iedereen weer open.”

Wie gaat er mee met kinderen naar wedstrijden?
Op sociale media vragen veel leden van de voetbalbond, maar ook Kozakken Boys-voorzitter Henk de Goeij, zich af hoe het jeugdvoetbal überhaupt doorgang kan vinden als ouders niet meer welkom zijn.

Poll
Voetbal247.nl is een poll gestart om te peilen wat de meeste voetballiefhebbers willen: doorspelen zonder publiek of de competities voorlopig stil leggen.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES