Volg ons
Hercules Dongen

Derde Divisie Zaterdag

Clubs verkopen KNVB massaal een ‘nee’ voor zaterdagswitch

Clubs verkopen KNVB massaal een ‘nee’ voor zaterdagswitch

De clubs uit de Derde Divisie Zondag laten de KNVB inmiddels massaal weten dat ze niet geïnteresseerd zijn om vrijwillig over te stappen van de zondagpoule naar de zaterdagpoule. Door de scheve verhouding van de beloftenteams wil de KNVB graag twee clubs voor één jaar laten switchen.

UNA in gesprek met KNVB

Schriftelijk zijn alle clubs gevraagd of ze een jaar van speeldag willen wisselen. Op dit moment zijn er namelijk liefst vijf beloftenteams in de Derde Divisie Zaterdag en slechts één op Zondag. Als het aan de KNVB ligt wordt deze verhouding drie om drie, vooruitlopend op de regelgeving per 2018-2019. Vanaf dat seizoen mogen er nog maximaal vier beloftenteams per divisiepoule worden ingedeeld. Mochten er geen clubs vrijwillig overstappen, dan zal degradant UNA worden aangewezen. UNA laat aan TweedeDivisie.org weten met de KNVB hierover in gesprek te zijn en dan ook te willen wachten met het geven van een verklaring.

Clubs sommen problemen op

Een rondgang langs de velden leert ons dat negen clubs naar buiten toe een duidelijke nee hebben afgegeven. Dit gaat om Hercules, Quick’20, Be Quick 1887, HBS, OFC, JVC Cuijk, Magreb’90, De Meern, BlauwGeel ’38 en Quick. De resterende clubs Westlandia, Dongen, HSC’21, EVV, OJC Rosmalen en ADO’20 hebben naar buiten toe nog geen standpunt ingenomen. De clubs die een ‘nee’ richting de KNVB hebben gestuurd onderbouwen dat met dezelfde argumenten. Zo is onder meer op zaterdag de veldbezetting al een probleem, waardoor het standaardteam inbouwen amper mogelijk is. Daarnaast werken veel spelers op zaterdag en is het spelen op zaterdagavond niet wenselijk. Zo heeft JVC Cuijk dit zelfs afgelopen seizoen uitgetest, maar na overleg met de leden besloten dat de zondagmiddag de duidelijke voorkeur had.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag