Volg ons
Ad Westerhof voorzitter AFC

Uitgelicht

Topamateurclubs reageren bezorgd op drastische maatregelen: ‘Dan kunnen we net zo goed helemaal sluiten’

Topamateurclubs reageren bezorgd op drastische maatregelen: ‘Dan kunnen we net zo goed helemaal sluiten’

Clubs uit het amateurvoetbal vrezen grote financiële consequenties door de aanstaande maatregelen. ,,Als ieder weekeinde de kantine ’s middags dicht moet, kunnen we het net zo goed helemaal sluiten”, zegt AFC-voorzitter Ad Westerhof tegen het ANP.

,,Ik begrijp de noodzaak om extra maatregelen te nemen”, zegt de preses van de Amsterdamse koploper in de Tweede Divisie. ,,Iedereen ziet dat het de verkeerde kant op gaat met besmettingen. Maar als ieder weekeinde de kantine ’s middags dicht moet, kunnen we het net zo goed helemaal sluiten. De grootste omzet draaien we juist aan het einde van de middag tussen 17 en 18 uur.”

Zijn collega bij Katwijk, Mart Vergouwen, is eveneens zorgelijk gestemd: ,,Ik zie het somber in. De kantine draait al op halve kracht vanwege alle coronaregels. Als we straks eerder moeten sluiten, houden we een kwart over. Zolang er gevoetbald wordt, lopen onze kosten gewoon door.”

Westlandia-voorzitter Ton van Marrewijk sluit zich daarbij aan: ,,Het zou enorm teleurstellend zijn als deze maatregel werkelijkheid wordt. Ik denk dat we ongeveer een derde van onze normale kantineomzet overhouden. Maar het is niet anders, we zullen creatief moeten zijn.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht