Volg ons

Derde Divisie

Clubs pakken de draad weer op; trainingen hervat

Clubs pakken de draad weer op; trainingen hervat

De bal rolt weer op de velden van de amateurclubs. Maandagavond hervatte onder meer Excelsior Maassluis (foto) de trainingen, uiteraard rekening houdend met de ‘anderhalve meter voorschriften.’ De komende dagen starten meer clubs weer op.

Hoewel het volstrekt onduidelijk is wanneer er weer competitiewedstrijden gespeeld kunnen gaan worden, zien veel clubs het hervatten van de trainingen ook als een manier om ‘goed af te sluiten’, nadat half maart tamelijk abrupt de competitie werd stilgelegd en later geheel afgebroken en geschrapt.

,,Natuurlijk kun je denken: Het seizoen is voorbij, we gaan al aan de slag met de nieuwe groep. Maar we willen fatsoenlijk afscheid kunnen nemen van de jongens die vertrekken. Sinds de laatste competitiewedstrijd hebben we elkaar niet meer gezien. Het merendeel van de huidige selectie wil ook eerst afsluiten voordat de focus gaat op het nieuwe seizoen”, stelt HSC’21-trainer Daniel Nijhof in gesprek met Tubantia.

Het trainen op 1,5 meter afstand dwingt coaches wel tot creativiteit en aanpassingen: ,,Je kunt wat pass- en trapoefeningen doen. Elkaar weer zien en in beweging zijn, daar gaat het vooral om”, vervolgt Nijhof. ,,En met elkaar lol hebben. Als ik allemaal sprintvormen bedenk, dan haakt iedereen snel af. En zeker de jongens die vertrekken, haha.”

Foto’s Excelsior Maassluis: Ron Heinen Fotografie

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie