Volg ons

Overig amateurvoetbal

Clubs krijgen KNVB-assistentie bij professionalisering vrouwenvoetbal

Clubs krijgen KNVB-assistentie bij professionalisering vrouwenvoetbal

De KNVB heeft dertig clubs uitgekozen om te ondersteunen bij het verder professionaliseren van de vrouwenvoetbaltak. Onder de geselecteerde verenigingen bevinden zich vier clubs die met hun mannenteam in de Tweede of Derde Divisie spelen.

Het gaat om DVS ’33, HHC Hardenberg, BVV Barendrecht en OJC Rosmalen. ,,De KNVB heeft HHC Hardenberg uitgekozen voor een driejarig ontwikkelingsprogramma voor vrouwen- en meidenvoetbal. HHC is
daarmee een van de dertig koploperverenigingen in Nederland die deze professionele begeleiding van de KNVB krijgt. Het doel van deze samenwerking is het versterken van het vrouwen- en meidenvoetbal binnen onze vereniging, maar ook in heel Nederland”, jubelt HHC op haar website.

Ook DVS’33 wil vrouwenvoetbal serieus gaan nemen, is te lezen in De Stentor: ,,Vrouwenvoetbal bestaat al 40 jaar bij DVS’33, maar de eerste 35 jaar daarvan werd het niet echt serieus genomen. Ramon Crama, algemeen coördinator vrouwenvoetbal, geeft het maar eerlijk toe. ,,Meestal ging het dan om groepjes vriendinnen die wel eens een balletje wilden trappen. Die werden dan naar een uithoek van het sportpark verbannen en als ze geluk hadden kregen ze dan nog een half lekke bal mee”, chargeert hij.” Inmiddels heeft DVS 125 voetballende meisjes. ,,Niemand schampert hier op de club nog over vrouwenvoetbal. Het is een volwaardig onderdeel van onze organisatie geworden”, benadrukt Crama.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Overig amateurvoetbal