Volg ons

BVV Barendrecht

Clubs gaan flinke financiële pijn van corona-crisis voelen, Barendrecht luidt de noodklok

Clubs gaan flinke financiële pijn van corona-crisis voelen, Barendrecht luidt de noodklok

De corona-crisis is bovenal een gezondheidscrisis, waarin financiële en economische belangen ondergeschikt zijn geraakt. Toch maken veel clubs zich wel serieuze zorgen over de nabije toekomst, nu door de stilgelegde competitie forse inkomstenderving is ontstaan. Barendrecht is de eerste die daarover publiekelijk de noodklok luidt.

,,Uiteraard heeft het bestuur alle begrip voor de drastische maatregelen van onze regering in de gigantische strijd tegen het Coronavirus, dit gaat immers boven alles. Tegelijkertijd betekent het ook dat onze vereniging in de komende maanden geconfronteerd zal worden met een enorme uitdaging en een flink aantal problemen, waarvan het grootste de inkomstenderving zal zijn. Denk daarbij o.a. alleen al aan de inkomsten uit de kantine. Dit terwijl een behoorlijk aantal kosten door zullen blijven lopen”, schrijft de club op haar website. ,, Derhalve ziet het bestuur zich genoodzaakt na te denken over een aantal ingrijpende maatregelen en zullen wij in de komende dagen hierover in contact treden met de overheid over de speciaal in het leven geroepen (corona)regeling bij omzetderving en met diverse instanties zoals de KNVB, de gemeente Barendrecht, etc.”

Het probleem van Barendrecht lijkt bij veel clubs te verwachten. Bovendien is het maar de vraag of alle clubs een beroep kunnen doen op de noodmaatregelen van de overheid, omdat bij contracten via afzonderlijke stichtingen niet zomaar zal kunnen worden aangetoond dat er sprake is van extreme inkomstenderving, één van de voorwaarden voor de noodsteun vanuit de overheid.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over BVV Barendrecht