Volg ons

Derde Divisie

Clubs en fans wachten tevergeefs op indeling en speelschema

Clubs en fans wachten tevergeefs op indeling en speelschema

Clubs en fans in de Tweede en Derde Divisie hebben maandag tevergeefs gewacht op de beloofde indeling en speelschema voor komend seizoen. KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee zegde afgelopen woensdagavond bij de bijeenkomst met 160 afgevaardigden van clubs toe om maandag met uitsluitsel te komen, maar desondanks bleef het stil.

Deadline
Die belofte was overigens niet geëist door de clubs, maar kwam vanuit de voetbalbond zelf, zo vertelde Quick Boys-bestuurslid Cees Haasnoot na afloop tegen Voetbal in de Bollenstreek: ,,De KNVB heeft een opdracht gekregen. Ze zullen hard aan het werk moeten”, vertelde Haasnoot. ,,Wij hebben geen deadline gesteld. Uiteindelijk gaat het ons erom dat het gebeurt. Zij hebben zelf een deadline gesteld voor maandag. Prima. Diverse indelingen, bijvoorbeeld die van de juniorenteams moeten ook nog worden ingevuld. Het is een soort domino-verhaal. Hoe eerder je het rondhebt, hoe sneller je het voor de overige teams kunt invullen.”

Finale poging?
Mogelijk waagt Van der Zee toch nog een poging om een oplossing te vinden voor de onvrede die leeft over de conceptindeling met vijf beloftenteams in de Derde Divisie zaterdag. Vorige week vertelden voorzitters van zondagclubs gebeld te zijn door de KNVB-directeur om hen alsnog te polsen om over te stappen naar zaterdag.

In een interview met Voetbalprof bevestigde Van der Zee bovendien dat de KNVB daarin ook bereid was een financiële regeling te treffen met welwillende clubs: ,,Ik heb aangegeven dat wij ook willen meedenken in de misgelopen kosten. Net zoals ik heb aangegeven om mee te denken in reiskosten voor jong BVO’s die mogelijk alleen uitwedstrijden spelen. Alles om te proberen de ontstane situatie in de Derde Divisie zaterdag op te lossen. Al deze opties zijn van tafel en na het weekend komen we met de definitieve indeling.” Los van de onvrede over de beloftenteams zorgen ook de clubs uit dezelfde gemeente voor planningsobstakels. Zo is het zeer gewenst dat IJsselmeervogels en Spakenburg, evenals DOVO en GVVV, niet gelijktijdig thuis spelen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie