maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlHeadlinesClubs dichtbij akkoord hervorming competitieopzet

Clubs dichtbij akkoord hervorming competitieopzet

Clubs in het betaalde voetbal zijn dichtbij een akkoord over een nieuwe competitie-opzet met 16 clubs in de Eredivisie en 18 in de Jupiler League. Dat schrijft De Telegraaf.

Het is de bedoeling dat dinsdag een afgerond voorstel kan worden gepresenteerd, dat vanaf het seizoen 2018-2019 in werking gesteld kan worden. Het voorstel moet nog wel worden aangenomen in de voorjaarsvergadering van de KNVB.

Maximaal drie beloftenteams
In het voorstel wordt verder gesproken over maximaal drie beloftenteams in de Jupiler League. Komend seizoen zijn dat er nog vier. Omdat in zowel in de Eredivisie als Jupiler League vanaf 2018-2019 twee clubs minder deelnemen, zal het aantal clubs in de twee hoogste divisies met in totaal vier worden teruggebracht. Van die vier clubs zal minimaal één plek worden ingevuld door een beloftenteam dat moet degraderen naar de Tweede Divisie, om niet boven het maximum van drie te komen, tenzij er komend seizoen al een Jong-team als laatste eindigt in de Jupiler League.

Solidariteitsbijdrage
Over die financiële voorwaarden is nog geen akkoord bereikt tussen de clubs, terwijl ook de details over hoe de versterkte degradatie eruit komt te zien en op welke termijn dit moet plaatsvinden nog moeten worden ingevuld, schrijft de krant verder. Als vangnet krijgt iedere gedegradeerde club uit de Jupiler League (en Eredivisie) een garantiebedrag opgehoest door de andere clubs om financieel niet onderuit te gaan na degradatie. Daarnaast wordt gesproken over een ‘variabele solidariteitsbijdrage’ vanuit de inkomsten van clubs uit de groepsfase van de Champions League en Europa League als handreiking van de topclubs naar de kleinere clubs.

Foto: OrangePictures

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD