Volg ons

IJsselmeervogels

Clubicoon Maikel de Harder zwaait af bij IJsselmeervogels

Clubicoon Maikel de Harder zwaait af bij IJsselmeervogels

IJsselmeervogels verliest komende zomer haar beste speler uit eigen dorp. Spelmaker Maikel de Harder zet al op 30-jarige leeftijd een punt achter zijn voetballoopbaan. De aanvallende middenvelder kiest naar eigen zeggen voor zijn gezin en maatschappelijke carrière.

,,Ik heb zoveel mooie jaren gehad bij IJsselmeervogels en ik merkte dat het met een jong gezin en een eigen bedrijf amper te combineren valt. Ik wil meer kunnen genieten van de vrije tijd met mijn gezin. Ondertussen heb ik een mooi bedrijf dat alleen maar drukker wordt, dus op een gegeven moment moet je die keuze maken”, licht De Harder zijn keuze toe op de clubsite.

,,Ik heb wel vaker nagedacht over stoppen, maar Corona heeft er eerlijk gezegd wel aan bijgedragen. In de weekenden thuis zijn met het gezin is me wel wat waard gebleken en ook de trainingen op anderhalve meter maakt het toch anders. Nu valt eigenlijk alles op zijn plaats. Dit voelt als het juiste moment.”

De Harder speelde 308 duels voor ‘zijn’ geliefde IJsselmeervogels. Zeer waarschijnlijk heeft hij zelfs al zijn laatste duel voor de Rooien gespeeld. ,,Ik geloof eerlijk gezegd niet dat we het komende halfjaar alweer gaan voetballen. We trainen nu op anderhalve meter in groepjes, dus voordat we weer wedstrijden kunnen gaan spelen zijn we alweer een tijd verder. En ook de cijfers laten nog weinig verbetering zien. Raar om met zo’n seizoen je loopbaan af te sluiten, maar het is mooi geweest.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over IJsselmeervogels