Volg ons

Eerste Klasse

Club ontslaat trainer die weigert mee te gaan op trainingskamp

Club ontslaat trainer die weigert mee te gaan op trainingskamp

Van een ontslag vanwege slechte prestaties, een affaire met de vrouw van de voorzitter of negatieve uitlatingen in de media kijkt vrijwel niemand meer op, maar zondageersteklasser SV Schalkhaar heeft wellicht een primeur te pakken: de club ontslaat trainer Marc Lobbert omdat hij weigert mee te gaan op trainingskamp met zijn selectie.

Op zijn verzoek
De verbolgen club schrijft op haar website: ,,Ten grondslag aan deze beslissing ligt het feit dat Lobbert niet bereid is mee te gaan op het trainingskamp van het eerste elftal, dat komend weekend op het programma staat. Een trainingskamp dat eerder op zijn verzoek werd gepland.” Tegen De Stentor zegt hij bovendien: ,,We hebben Marc aangeboden te brengen en te halen, omdat hij al een tijd met een pijnlijke voet rondloopt.’’ Op dat aanbod ging de coach niet in.

Geen uitweg
Voorzitter Albert Vroklage: ,,Dit heeft voor ons, helaas, tot de conclusie geleid dat er geen andere uitweg meer was dan de samenwerking tussen club en trainer te stoppen.” SV Schalkhaar zegt zich te gaan beraden op de aanstelling van een nieuwe trainer. Wie komend weekend tijdens het trainingskamp de scepter zwaait over het eerste elftal, is ongewis. Lobbert wil tegenover De Stentor niet inhoudelijk reageren: ,,Ik wil geen dingen uit emotie roepen en mensen of de club beschadigen.’’

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Klasse