vrijdag, februari 3, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieCity Football Group dichtbij overname NAC

City Football Group dichtbij overname NAC

NAC heeft deze week overeenstemming bereikt met City Football Group. De aandeelhouders van de Brabantse club hebben na de uitkomsten van een onderzoek van Crossminds besloten hun aandelen te verkopen aan City Football Group, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde holding die aandelen heeft in voetbalclubs in diverse landen. Enig voorbehoud is de goedkeuring door de Raad van Commissarissen, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda.

Nadat de Raad van Commissarissen op 19 februari de verkoop van de aandelen van NAC aan Karel Vrolijk afkeurde onderzocht Crossminds de afgelopen periode op verzoek van de aandeelhouders de partijen die geïnteresseerd waren in de aankoop van de aandelen. Op de website van NAC wordt beschreven op basis van welke criteria de partijen beoordeeld werden, zoals bijvoorbeeld de voetbalvisie en het voetbalplan, financiële draagkracht op korte en lange termijn, continuïteit en een gezonde balans tussen lokale betrokkenheid en zakelijke afstand. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek kozen de aandeelhouders voor City Football Group als gewenste partij voor de overname.

City Football Group heeft een meerderheidsaandeel in Manchester City, New York City, Melbourne City, Montevideo City, Mumbai City, Lommel SK en Troyes AC. Manchester City en NAC spraken in 2016 af dat de club uit Breda vijf jaar lang vier tot zes spelers kosteloos mag huren. Hierdoor speelden onder meer Angelino, Pablo Mari, Ambrose en Manu Garcia in het geelzwart. De laatste jaren leverde de samenwerking NAC minder interessante spelers op.

Eenvoudig inzetten op de eredivisie, KNVB Beker of Champions League? Bet365 is de nummer 1 legale broker van Nederland! Bij Bet365 krijg je nu tot 100 euro bonus op je eerste storting! Waar wacht je nog op?

Bet365 welkomstbonus min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Minimale leeftijd voor aanbiedingen is 24 jaar.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS