vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieCity Football Group dichtbij overname NAC

City Football Group dichtbij overname NAC

NAC heeft deze week overeenstemming bereikt met City Football Group. De aandeelhouders van de Brabantse club hebben na de uitkomsten van een onderzoek van Crossminds besloten hun aandelen te verkopen aan City Football Group, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde holding die aandelen heeft in voetbalclubs in diverse landen. Enig voorbehoud is de goedkeuring door de Raad van Commissarissen, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda.

Nadat de Raad van Commissarissen op 19 februari de verkoop van de aandelen van NAC aan Karel Vrolijk afkeurde onderzocht Crossminds de afgelopen periode op verzoek van de aandeelhouders de partijen die geïnteresseerd waren in de aankoop van de aandelen. Op de website van NAC wordt beschreven op basis van welke criteria de partijen beoordeeld werden, zoals bijvoorbeeld de voetbalvisie en het voetbalplan, financiële draagkracht op korte en lange termijn, continuïteit en een gezonde balans tussen lokale betrokkenheid en zakelijke afstand. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek kozen de aandeelhouders voor City Football Group als gewenste partij voor de overname.

City Football Group heeft een meerderheidsaandeel in Manchester City, New York City, Melbourne City, Montevideo City, Mumbai City, Lommel SK en Troyes AC. Manchester City en NAC spraken in 2016 af dat de club uit Breda vijf jaar lang vier tot zes spelers kosteloos mag huren. Hierdoor speelden onder meer Angelino, Pablo Mari, Ambrose en Manu Garcia in het geelzwart. De laatste jaren leverde de samenwerking NAC minder interessante spelers op.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]