Volg ons
Uguz HSC'21

Derde Divisie Zondag

Cenk Uguz kritisch na lang verwachte terugkeer: “Ik moet nog stappen maken”

Cenk Uguz kritisch na lang verwachte terugkeer: “Ik moet nog stappen maken”

HSC’21-middenvelder Cenk Uguz is weer terug van lang blessureleed. De middenvelder van Turkse komaf maakte afgelopen zondag zijn rentree in de basisopstelling in de thuiswedstrijd van de Haakbergse formatie tegen Oss’20. Ondanks het 1-2 verlies is hij toch blij om weer terug te zijn: ,,Na zo’n periode die je hebt meegemaakt is dat wel bijzonder.”

De 27-jarige Uguz raakte in mei 2017 ernstig gewond bij een motorongeluk en werd zodoende vaste klant in het ziekenhuis. Talloze operaties en een lange revalidatieperiode verder, is de in Enschede woonachtige middenvelder weer terug op de velden. Na een al eerdere rentree bij het tweede, stond afgelopen zondagmiddag zijn naam weer op het wedstrijdformulier van het eerste. Zowel fans, teamgenoten als tegenstanders waren blij met de terugkeer en bij zijn wissel vlak voor tijd was er dan ook plaats voor veel applaus van de aanwezigen. ,,Dat waardeer je enorm natuurlijk. Iedereen heeft je in die periode gesteund en dat waardeer je enorm. Daar komen veel emoties bij kijken”, aldus Uguz voor de camera van Total Sportreport.

Ondanks de terugkeer kijkt Uguz met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd tegen Oss ’20. ,,Het resultaat was niet goed. Je verliest hier met 1-2. Dat had niet gehoeven”. De middenvelder die door coach Daniel Nijhof in een wat meer verdedigende rol dan normaal werd gezet, was ook nog niet tevreden over zijn eigen vorm: “Het kan altijd beter natuurlijk. Ik kom van ver, ben nu acht kilo lichter en was voor mijn blessure vele malen sterker. Ook conditioneel kan het nog een stuk beter. Daarin moet ik stappen gaan maken.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag