donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAFCCees Bruinink bedankt voor trainerschap AFC

Cees Bruinink bedankt voor trainerschap AFC

Cees Bruinink heeft vriendelijk bedankt toen hij eerder dit seizoen werd benaderd om volgend seizoen trainer van AFC te worden. Dat stelt de technisch directeur van Katwijk in een reactie tegenover Voetbal247.nl

Jack van Gelder
Bruinink werd door Jack van Gelder gepolst of hij interesse had om volgend seizoen trainer te worden op sportpark Goed Genoeg. Dat gebeurde nadat Ton Du Chatinier had aangegeven na het huidige seizoen te vertrekken om van zijn pensioen te gaan genieten in Frankrijk.

Erg naar mijn zin

,,Ik ben inderdaad door Jack benaderd of ik open sta om eventueel volgend seizoen hoofdtrainer van AFC te worden”, stelt Bruinink desgevraagd tegenover deze website. ,,Ik heb echter direct uitgelegd volgend seizoen niet beschikbaar te zijn omdat ik het bij vv Katwijk erg naar mijn zin heb als technisch directeur met de mensen met wie ik nauw samenwerk en het 3,5 jaar geleden ingezette beleid verder door wil bouwen.”

IJsselmeervogels

De naam van Bruinink werd eerder ook gekoppeld aan IJsselmeervogels, die zich de komende maanden ook zullen buigen over de vraag wie volgend seizoen coach moet worden op De Westmaat. Het contract met Willem Leushuis loopt tot komende zomer. Duidelijk is in ieder geval dat Bruinink volgend seizoen niet zal terugkeren op het veld als trainer.

Rond met nieuwe trainer
In een interview met Omroep West gaf André Wetzel, sinds afgelopen week coach van AFC, te hebben begrepen dat de Amsterdamse traditieclub inmiddels vrijwel rond zou zijn met een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Onduidelijk is echter om wie het gaat. Wetzel gaf bij zijn aanstelling direct te kennen niet beschikbaar te zijn om ook volgend seizoen coach te zijn van AFC.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD