zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlClubsACVCapelle wint weer eens, Jong FC Volendam verspeelt dure punten in strijd...

Capelle wint weer eens, Jong FC Volendam verspeelt dure punten in strijd om periodetitel

Capelle wist vanmiddag eindelijk weer eens te winnen na vier duels zonder zege. DOVO moest het onderspit delven door goals van Kai Fens en Olaf van der Sande. Jong Volendam verloor in Heemskerk van ODIN’59 en hiermee kwam een einde aan een zegereeks van tien Volendamse zeges. ACV en ASWH speelden gelijk, Jong FC Twente won ruim van Harkemase Boys en ONS Sneek pakte drie punten op bezoek bij Magreb’90.

Capelle – DOVO

Aan het einde van een niet bijster bijzondere eerste helft kwam Capelle op 1-0, doelpuntenmaker Kai Fens. Ongeveer halverwege de tweede helft verdubbelde Olaf van der Sande de Capelse voorsprong door de bal beheerst langs DOVO-doelman Koen Hagelstein te schieten.

ACV – ASWH

ACV heeft de punten hard nodig en was in het eerste deel van de eerste helft ook de betere partij. Kopballen van Erik Eleveld en Marco van der Heide leverden echter niets op voor de Assenaren. Zo halverwege de eerste helft kreeg ASWH dan twee kansen: Eerst een gevaarlijk schot van Kyle Doesburg, gevolgd door een halve omhaal van Ismail Yildirim. Beiden waren onfortuinlijk. Na een halfuur kwam ASWH op voorsprong door een goal van Jesper van den Bosch (0-1). Op slag van rust kreeg ACV een penalty. Lars Bosscha was de boosdoener en kreeg voor zijn actie dan ook de gele kaart toegewezen. Gijs Jasper benutte de strafschop (1-1).

In de tweede helft bloedde de wedstrijd een beetje dood. ACV kreeg nog wel drie kansen via Marco van der Heide, Thomas Metzemaekers en Justin Mulder, maar gescoord werd er niet meer.

Harkemase Boys – Jong FC Twente

In Harkema ontstond de eerste serieuze opwinding pas na een halfuur toen Jari Oosterwijk met het hoofd de 0-1 aantekende. Vlak hierna probeerde Godfried Roemeratoe het van afstand, maar keeper Erick Jansema van Harkemase Boys wist zijn schot te pareren. Ook Jonathan Frimann vond in de rebound niet het doel. Harkemase Boys stelde daar vlak voor rust nog een kopballetje van Henny Bouius in de handen van Nick Hengelman tegenover.

Een klein kwartier naar rust verdubbelden de Enschedeërs hun voorsprong. Frimann scoorde (0-2). Halverwege de tweede helft was Robert Stelpstra met een hakje nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Harkieten niet. Diep in de blessuretijd maakte Ramiz Zerrouki het leed voor de Harkieten nog erger door ook nog de 0-3 te maken.

ODIN’59 – Jong FC Volendam

Bij deze wedstrijd kwam het eerste grote wapenfeit op naam van Thom de Vries, die oog in oog met Jordi van Stappershoef verzuimde ODIN’59 op voorsprong te zetten. Verder nog noemenswaardig over de eerste helft was dat een goal van Jordy Hilterman nog werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na een uur kreeg De Vries weer een enorme kans, maar net als in de eerste helft stond Van Stappershoef weer zijn mannetje in het doel. Diezelfde Van Stappershoef ging even later in de fout toen hij een voorzet niet vast had en Ahmed Al Mahdi kon binnen tikken (1-0). Het Volendamse verzet was hierna wel een beetje gebroken en zeven minuten voor tijd besliste Nigel Hardenberg de wedstrijd door de 2-0 te maken.

Magreb’90 – ONS Sneek

De Snekers kwamen furieus uit de startblokken en Curty Gonzales prikte al na een paar minuten de 0-1 binnen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Utrechters wat beter in het spel, maar het werd hiervoor niet beloond aangezien Ale de Boer vlak voor rust de 0-2 binnen knalde.

In de tweede helft deed Magreb’90 al snel iets terug door een goal van Osarugue Uyi-Olaye (1-2). Dit tot onvrede van De Boer die meteen hierna de marge alweer op twee bepaalde (1-3). Wie dacht dat de wedstrijd nu wel gespeeld zou zijn kwam bedrogen uit, want Ismail Chibrani bracht Magreb’90 terug in de wedstrijd (2-3). Na kansen voor De Boer en Stevens gooide De Boer de wedstrijd in het slot door via een prachtige lob van zo’n dertig meter de 2-4 eindstand aan te tekenen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD