Volg ons

ACV

Capelle pakt bij Magreb’90 belangrijke punten in strijd tegen degradatie, DOVO wint bij ACV

Capelle pakt bij Magreb’90 belangrijke punten in strijd tegen degradatie, DOVO wint bij ACV

Capelle heeft bij Magreb’90 drie hele belangrijke punten binnengehaald in de strijd tegen degradatie. Het werd maar liefst 0-4. DOVO boekte een nipte zege bij ACV (1-2) en Jong FC Groningen won met 1-2 op bezoek bij ODIN’59.

 

Magreb’90 – Capelle

In Utrecht kwam Capelle op slag van rust op een 0-1 voorsprong via Bram de Bruin. Zo’n tien minuten na de rust prikte De Bruin met zijn tweede van de middg de 0-2 binnen en in de slotfase gooide Tim Vincken de wedstrijd in het slot door de 0-3 aan te tekenen. Steven Olsthoorn zette  de 0-4 eindstand op het bord.

ACV – DOVO

Al na elf minuten kwamen de Assenaren op voorsprong. Erik Eleveld knalde prachtig raak in de verre hoek (1-0). Na deze goal kwam DOVO iets beter in de wedstrijd en kreeg het een kans via Enrico Patrick, die een vrije trap naast schoot. In de 27e minuut trok Salim Amerzgiou de stand weer gelijk (1-1). Hierna kreeg ACV in de 35e minuut een grote kans via Justin Mulder, zijn schot miste echter voldoende kracht. Op slag van rust kreeg Amerzgiou nog een kansje, maar doelman Bart Woering van ACV had de bal klemvast. Ook in de tweede helft kansen over en weer. Namens ACV was het Thomas Metzemaekers, wiens schot gepareerd werd door Rodney Ubbergen. Voor de Veenendalers was het Roy Bakkenes met een schot dat ruim over vloog. Even later was Bakkenes echter de gevierde man toen hij uit een counter DOVO op voorsprong zette. ACV maakte nog wel jacht op de gelijkmaker, maar verder dan enkel wat dreiging kwam het niet.

ODIN’59 – Jong FC Gronigen

Na zo’n tien minuten viel de eerste kans van de wedstrijd te noteren: Amir Absalem schoot van geruime afstand op de paal. Aan de andere kant was het Billy Tavares die ook de paal raakte. Vervolgens was het een kopbal van Lars Kramer (Jong FC Groningen) die nog van de lijn werd gehaald en kwam Ron Scheffer net een teenlengte te kort om ODIN’59 op voorsprong te zetten. Even voor rust was het dan wel raak en meteen twee maal ook. Eerst was het Tavares met een intikkertje (1-0) en nog geen minuut later trok Daniël Bouman met een bekeken kopbal de stand alweer gelijk (1-1). In de tweede helft was goalie Barry van Dijk heel belangrijk voor de Heemskerkers vanwege reddingen op een schot van Marijn Ploem en een kopbal van Robbert de Vos. Hij kon echter niet voorkomen dat Jong FC Groningen op voorsprong kwam. Via Mart Willemse rolde bal in de verre hoek over de doellijn (1-2). 1-2 was tevens de eindstand.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over ACV