Volg ons

Eerste Divisie

Cambuur zet reuzenstap naar volgende ronde play-offs

Cambuur zet reuzenstap naar volgende ronde play-offs

Cambuur Leeuwarden heeft een flinke stap gezet om de volgende ronde in de play offs te bereiken. FC Dordrecht werd op de eigen Krommedijk met 1-4 verslagen in een wedstrijd, die zich kenmerkte door een duidelijke indeling in fases. Elke fase werd keurig in- en uitgeluid door doelpunten of grote kansen daarop.

Slordigheid
Ondanks het feit dat de bezoekers het meeste balbezit had en de bal wat makkelijker rond liet gaan, was FC Dordrecht de gevaarlijkste ploeg voor rust. Na een minuut moest Martijn Barto zijn doelman te hulp schieten, nadat Daniel Breedijk kon koppen uit een corner. Vlak voor rust kon Denis Mahmudov oprukken richting Erik Cummins, maar zijn lob verdween naast het doel. Cambuur was inmiddels al wel op een voorsprong gekomen. Daniel Crowley profiteerde maximaal van slordigheden bij de Dordtse opbouw en punterde de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied langs Bryan Janssen.

Barto
Kort na rust verdubbelde Cambuur de voorsprong. Justin Mathieu was het eindstation van een snel uitgevoerde counter en hij vond de verre hoek achter Janssen. Er volgde en fase van een goed kwartier, waarin de Friezen de duimschroeven aandraaiden. Jordy van Deelen was het dichtst bij een derde treffer, zijn schot spatte uiteen op de lat. De klank van de bal op het aluminium werkte als een wekker voor de thuisploeg, dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Die werd al snel gevonden door Julius Bliek. De verdediger kopte een voorzet van Antonio Stankov tegen de touwen. Even later combineerden Mahmudov en Jafar Arias door de verdediging van Cambuur, Mahmudov stuitte uiteindelijk op de vuisten van Cummins. Hiermee kwam een goede fase van FC Dordrecht tot een einde en om dat einde te onderstrepen schoof Martijn Barto ook nog eens, met een beetje hulp, de 1-3 in de korte hoek. Kort voor tijd zorgde diezelfde Barto dat de grootste spanning wel uit dit tweeluik is. Invaller Narsingh gaf de bal hard en laag voor en de spits kon de bal simpel binnen tikken. Zijn tweede goal gooide het duel op slot en Cambuur kon het duel rustig uitspelen, in de wetenschap dat de return van zaterdag nu al gelopen koers is. Behalve als de wonderen, die op de laatste reguliere speeldag uitbleven, bewaard zijn gebleven voor de play offs.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie