woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenCambuur strikt Hake als hoofdtrainer

Cambuur strikt Hake als hoofdtrainer

René Hake gaat per direct aan de slag bij SC Cambuur. De voormalig hoofdcoach van FC Twente is de opvolger van de in december ontslagen Marinus Dijkhuizen. Door de komst van de 46-jarige trainer doet Sipke Hulshoff een stap terug. De assistent-trainer nam de afgelopen maanden de taken van Dijkhuizen over. 

 Profiel

De Friese club maakt met de komst van de nieuwe oefenmeester een einde aan een lange zoektocht. Technisch manager Foeke Booy zegt op de clubwebsite dan ook blij te zijn met Hake als coach. ,,Hij past met zijn ervaring en visie perfect in het profiel dat we hebben geschetst voor de functie als hoofdcoach. Met zijn nuchterheid en duidelijkheid past hij goed bij onze club.”

Aanvallend  

De oefenmeester zit vrijdag tegen Go Ahead Eagles al op de bank en leidt vandaag voor het eerst een training. Hake werd eerder dit seizoen ontslagen bij FC Twente, nadat hij zes keer verloor in de eerste acht wedstrijden in de eredivisie. De trainer was ook coach bij FC Emmen en assistent-trainer bij PEC Zwolle. ,,René staat voor aanvallend voetbal met verzorgd positiespel en hard werken als basis.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD