donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenCambuur-speler Issa K. veroordeeld wegens ontucht met minderjarig meisje

Cambuur-speler Issa K. veroordeeld wegens ontucht met minderjarig meisje

Cambuur-aanvaller Issa K. is veroordeeld tot 150 uur werkstraf vanwege ontucht met een 14-jarige meisje. Daarnaast kreeg de voetballer twee dagen celstraf opgelegd, maar die heeft hij reeds na zijn aanhouding uitgezeten.

Heterdaad
K. en het 14-jarige meisje werden in 2015 door politieagenten op heterdaad betrapt in een auto. De 21-jarige aanvaller, destijds nog speler van FC Utrecht, gaf tijdens de rechtszaak volledige openheid van zaken en betuigde spijt, meldt RTV Utrecht. De officier van justitie had twee weken geleden bij de rechtszaak 240 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist. In totaal stonden zes verdachten terecht voor ontucht.

Fouten gemaakt
,,Het lijkt erop dat de seks van beide kanten op vrijwillige basis gebeurde. Maar dan is seks met een minderjarige alsnog strafbaar”, betoogde de officier van justitie bij de zitting. K. stelde daarop schuldbewust: ,,Ik was jong, ik heb fouten gemaakt.” Volgens de voetballer zocht hij afleiding omdat hij problemen had met zijn vriendin.

Uit huis geplaatst
Het minderjarige meisje is intussen uit huis geplaatst en woont in Leeuwarden in een instelling waar meer ontuchtslachtoffers opgevangen worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD