Volg ons

Eerste Divisie

Cambuur na rust langs Helmond Sport, Eagles ook onderuit tegen RKC

Cambuur na rust langs Helmond Sport, Eagles ook onderuit tegen RKC

Cambuur heeft een 4-1 overwinning geboekt op Helmond Sport. De thuisploeg had aan een helft aardig voetbal voldoende om de drie punten binnenshuis te houden. Dankzij de afgelasting van de wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Emmen is het voor de Friezen nog afwachten hoeveel waarde de winst heeft, met betrekking tot de nacompetitie. Laagvliegers RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles speelden om des keizers’ baard. Deze was uiteindelijk een prooi voor de thuisploeg: 2-1.

Cambuur Leeuwarden – Helmond Sport 4-1
Over publieke aandacht heeft Cambuur eigen nooit te klagen gehad. Ook vandaag waren er meer dan 8000 toeschouwers naar het stadion gekomen. De thuisploeg beloonde de aanhang echter niet direct met goed voetbal. Sterker nog, pas in de tweede helft deden de Friezen echt aan klantenbinding. Voor rust wist Cambuur slechts eenmaal voor wat echte opwinding op de tribunes te zorgen. In minuut 41(!) kwam Justin Mathieu net te kort om de openingstreffer op het bord te zetten. Furghill Zeldenrust en Arne Naudts waren al eerder in de wedstrijd dichtbij, maar ook de bezoekers wisten geen resultaat te behalen uit de mogelijkheden.

Na rust ontbrandde de wedstrijd dan eindelijk. In minuut 50 kopte Matthew Steenvoorden de 1-0 binnen, na een goede voorzet van Daniel Crowley. Zeven minuten later kon Robert Braber, die opmerkelijk vrij stond in het zestienmetergebied, de gelijkmaker achter Erik Cummins koppen. Ook de derde goal was er eentje met het hoofd. Dit keer was Mathieu de maker. Na deze treffer liepen de gemoederen even hoog op, omdat Cambuur door voetbalde, terwijl er een speler van Helmond Sport geblesseerd op de grond lag. Toen de bal weer rolde, gingen de Friezen op jacht naar meer. Halverwege de tweede helft zag Robbert Schilder nog een poging op de lat eindigen, drie minuten later zorgde Kevin van Kippersluis, met een knap schot in de bovenhoek voor de 3-1. Nadat Naudts tien minuten voor tijd een grote kans op de aansluitingstreffer liet liggen, maakte invaller Ricardo Kip kort voor tijd aan alle onzekerheid een einde, 4-1. Cambuur was een helft zeer matig en een helft heel aardig. En nu maar wachten op de inhaalwedstrijd FC Den Bosch – FC Emmen, pas dan weten ze in Leeuwarden hoeveel deze overwinning waard is.

RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles 2-1
Wedstrijden om des keizers’ baard. Het is het lot van elke laagvlieger in de Jupiler League, die ook kansloos is om de vierde periode nog stiekem mee te pikken. Eagles-coach Jan van Staa maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal bankzitters de wei in te sturen, waarbij basisdebutant Siebe Schets al vroeg in de wedstrijd dat gegeven wist op te luisteren met zijn eerste goal. Ook Serginho Greene Orhan Dzepar ondernamen voor rust nog vermeldenswaardige pogingen, maar zij vonden respectievelijk Sonny Stevens en Etienne Vaessen op hun weg.

Na rust besloot Dylan Seys het thuispubliek nog wat te bieden in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In minuut 65 scoorde hij de gelijkmaker na een goedlopende combinatie, een goede 5 minuten later stelde hij, met een lage voorzet, Irvingly van Eijma in staat de winnende treffer binnen te tikken bij de eerste paal. Daarmee kwam de beruchte baard in bezit van RKC Waalwijk, maar moet men waarschijnlijk tot carnaval volgend jaar wachten voordat deze prijs echte waarde krijgt.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie