maandag, 11 december 2023
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenCambuur-iconen noemen Marcel Keizer of Jack de Gier als nieuwe trainer

Cambuur-iconen noemen Marcel Keizer of Jack de Gier als nieuwe trainer

Na het afzeggen van Fred Grim voor de functie van trainer bij Cambuur moet technisch manager Foeke Booy flink aan de slag om te zoeken naar alternatieve kandidaten. Reden voor Omrop Fryslan om enkele bekende Cambuur-iconen of supporters te vragen wie zij het liefst zouden zien als opvolger van de ontslagen Marinus Dijkhuizen.

Van publiek genieten
,,Persoonlijk heb ik één favoriet en dat is Marcel Keizer, maar dat is niet aan de orde omdat hij net ontslagen is bij Ajax”, stelt ‘Mister Cambuur’ Johan Abma. ,,Het moet iemand zijn die een relatie met de club heeft, die van het publiek kan genieten, agressief en dominant kan voetballen en die met clubiconen als Jan Bruin om de tafel kan gaan.” Hij noemt ook enkele alternatieven: ,,Ik denk aan Jack de Gier, Peter van den Berg en Roy Hendriksen. Zij hebben een relatie met de club, wat belangrijk is, omdat je bij Rob Maas hebt gezien dat het belangrijk is dat een trainer bij de club past.”

Cambuurcultuur
Voetbal Inside-presentator en Cambuur-supporter Wilfred Genee kijkt ook naar de trainer van Almere City FC: ,,Jack de Gier is een geschikte kandidaat. Hij kent de Cambuurcultuur.” Oud-speler Chris de Wagt noemt Arne Slot, die momenteel assistent is bij AZ en eerder als duo-coach met Sipke Hulshoff in Leeuwarden werkte.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD