Volg ons

Eerste Divisie

‘Cambuur en De Graafschap promoveren in noodscenario KNVB’

‘Cambuur en De Graafschap promoveren in noodscenario KNVB’

Als in het noodscenario van de KNVB de huidige competitie niet kan worden afgemaakt en de huidige ranglijst als eindranglijst wordt aangemerkt, dan zal de Eredivisie volgend seizoen uit 20 clubs bestaan. Cambuur en De Graafschap zullen dan wel promoveren uit de Eerste Divisie, maar geen enkele club zal degraderen vanuit de Eredivisie.

Dat schrijft de Telegraaf. ,,Dit is het worst case scenario en wordt door alle betrokken partijen gezien als het meest eerlijke wanneer er geen betaald voetbal meer gespeeld wordt voor 30 juni. Ook als de competitie wel wordt hervat, maar niet voltooid, zal de KNVB als organisator van de competitie dit draaiboek uit de kast halen”, schrijft de krant.

Bovenstaand noodscenario zorgt er wel voor dat de Eredivisie volgend seizoen vier extra speelrondes zou krijgen en tevens een versterkte degradatieregeling, om het jaar erop wel weer gewoon met 18 clubs te kunnen starten. Naast het noodscenario werkt de voetbalbond ook aan andere scenario’s en zal daar zo spoedig mogelijk mee naar buiten komen.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie