maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenCambuur-aanvoerder Schilder: 'Vorig jaar teleurstellend en nu hoop je op meer'

Cambuur-aanvoerder Schilder: ‘Vorig jaar teleurstellend en nu hoop je op meer’

Robbert Schilder kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste twee weken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen met SC Cambuur. De aanvoerder beleefde het voorgaande seizoen een dramatische uitschakeling in de play-offs en hoopt dit seizoen met de ploeg wel aan de verwachtingen te kunnen voldoen.

Teleurstellend
SC Cambuur wist in het seizoen 2017/2018 de eerste wedstrijd van de play-offs in en tegen Dordrecht winnend af te sluiten (1-4). Deze voorsprong was in eigen huis vervolgens niet voldoende, dit tot verdriet van alles en iedereen bij de club uit Leeuwarden. Nu moet het anders. ,,In het eerste jaar dat ik hier was, speelden we super en wonnen alles.Vorig seizoen was teleurstellend en nu hoop je op meer”, aldus Schilder tegenover de Leeuwarder Courant.

Luxepositie
De selectie bestaat momenteel uit 25 spelers, er moeten spelers vertrekken. Alvin Daniels, Kevin van Kippersluis en Omar El Baad mogen de club verlaten,,Als je met weinig spelers aan de voorbereiding begint, weet je niet of het goed gaat komen. Ik heb nu eerder het gevoel dat de groep te groot dan te klein is. Dat is een luxepositie en dat is wel eens anders geweest.”

Leren
SC Cambuur wist acht nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen. De spelers moeten, zo zag ook Schilder, nog wennen aan de manier van spelen bij de club.  ,,Dat gaat dan om diepgang en verplaatsing van het spel, druk zetten. Dat moeten ze van ons leren.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD