donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagUpdate: DOVO - VVOG woensdag in Emmen

Update: DOVO – VVOG woensdag in Emmen

Burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Veenendaal heeft de play-off wedstrijd tussen DOVO en VVOG om een plek in de Derde Divisie Zaterdag verboden. Er zouden sterke aanwijzingen zijn dat hooligans van rivaliserende betaalde voetbalclubs de wedstrijd willen aangrijpen om tot een confrontatie te komen. De KNVB heeft later op de dag bekend gemaakt dat er op deze korte termijn geen alternatief gevonden kon worden. Nu is de wedstrijd vastgesteld voor woensdag 1 juni in het stadion van FC Emmen.

Volstrekt onverantwoord

“Onder deze omstandigheden is het volstrekt onverantwoord om de wedstrijd door te laten gaan, hoe treurig dat ook is”, stelde burgemeester Kolff tegenover de Veenendaalse Krant. “We zullen DOVO en VVOG bijstaan in hun zoektocht naar een alternatieve locatie waar de openbare orde beter gehandhaafd kan worden en de veiligheid van welwillende sporters en toeschouwers zo goed mogelijk kan worden gegarandeerd.”

Alsnog naar Emmen

Het eerste duel in Harderwijk eindigde zaterdag in een 4-3-overwinning voor VVOG. Ook die wedstrijd werd kort ontsierd door kleine ongeregeldheden, al zouden die volgens de Veenendaalse Krant los staan van het besluit om het duel te verbieden. DOVO gaf in de heenwedstrijd een ruime voorsprong uit handen, dit werd wel toegeschreven aan de gebeurtenissen rondom het veld. FC Emmen werd direct benaderd, maar op de korte termijn kon en wilde de club niet meewerken. Spakenburg bood zich aan, maar de KNVB wilde absoluut in een stadion spelen. Zo is er alsnog contact opgenomen met Emmen en zal er woensdagavond om 20.00 uur worden afgetrapt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD