woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxBurgemeester Amsterdam klaar met Ajax-fans: "Dit kan echt niet."

Burgemeester Amsterdam klaar met Ajax-fans: “Dit kan echt niet.”

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam is geschrokken van het gedrag van enkele Ajaxfans tijdens het duel met Benfica afgelopen dinsdag. Halsema wil een gesprek aangaan met Ajax, de supportersbegeleiding en de mogelijke harde kern zelf. Er zou zwaar vuurwerk zijn afgestoken en supporters probeerden het stadion zonder ticket binnen te treden.

Dat laat burgemeester Halsema weten in gesprek met AT5. “Dit is ernstig geweest”, aldus Halsema op de lokale zender. “Er waren inderdaad hooligans die naar binnen probeerden te dringen en daarbij ijzeren staven onder andere gebruikten, ruiten insloegen om naar binnen te komen. Daarbij ook de stewards van Ajax echt in het nauw brachten. En daar heeft de politie hard tegen op moeten treden.”

Het geweld leidde ertoe dat agenten gewond zijn geraakt: “Dus dat is niet goed. Ik denk dat de harde kern van Ajax goed bij zichzelf te rade moet gaan. Wat ze hiermee willen. Want dit kan echt niet.”

Verder hoopt de burgemeester dat het komende zondag wél goed kan gaan. Ajax treedt dan aan in De Klassieker tegen Feyenoord: “Dat vergt wel dat met name de harde kern zich ook weet te gedragen. En niet andere mensen in gevaar brengt.”

Tot slot gaat Halsema nog in op het afgestoken vuurwerk in de Johan Cruijff Arena en er omheen: “Als je een groep hebt van tienduizend mensen en in het midden wordt vuurwerk afgestoken, dan heb je op een gegeven moment niet meer de mogelijkheid om daarbinnen op te treden”, zegt Halsema. “Omdat je dan ook voor paniek kunt zorgen en juist kan zorgen dat er escalatie ontstaat.”

De beelden van het interview met AT5 zijn hier te zien.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]