vrijdag, maart 5, 2021
Home Competities Tweede Divisie Buitenspel door corona: 'Met dit team had er zó veel meer ingezeten'

Buitenspel door corona: ‘Met dit team had er zó veel meer ingezeten’

Nu het seizoen 2019/2020 zo abrupt is afgelopen, hopen wij eigenlijk dat het balletje weer zo snel mogelijk gaat rollen. Voor dat het zo ver is, kijkt Voetbal247 met de hoofdrolspelers uit de Tweede- en Derde Divisie terug op hun seizoen en hoe zij de “extra grote zomerstop” aanpakken. In deel 17 van de rubriek ‘Buitenspel door corona‘ blikken we terug met Koninklijke HFC-middenvelder Wessel Boer.

- Advertentie -

Hoe verliep jouw seizoen voor de coronastop?
Ik kijk aan de ene kant heel positief terug op het afgelopen seizoen (voor de coronastop). Voor het eerst in de historie van de Tweede Divisie bereikten wij met de Koninklijke HFC de koppositie na de 1-5 overwinning op IJsselmeervogels. In die periode pakten wij 8 overwinningen in een reeks van 9 wedstrijden, maar deze was ongetwijfeld de mooiste!

Aan de andere kant kijk ik met een minder goed gevoel terug op het seizoen. Na de bovengenoemde reeks vielen wij terug van de eerste plaats naar uiteindelijk de achtste plaats. Achteraf geen slechte eindrangschikking, maar met dit team had er zoveel meer ingezeten.

Wat waren je hoogte- en dieptepunten?
Zowel mijn persoonlijke hoogtepunt als het hoogtepunt met het team was het veroveren van de koppositie. De combinatie van de winst bij de koploper destijds, de enorme uitslag, het goede spel, de live-uitzending op FOX, de spanning en het grote aantal supporters zorgde voor deze euforische dag.

Mijn persoonlijke dieptepunt is lastig te benoemen. Ik denk dat ik geen enkele goal heb gescoord in vergelijking tot het seizoen daarvoor (0 om 11). Dit verschil is erg groot, maar wel degelijk te verklaren uit het feit dat ik ben gewisseld van centrale middenvelder naar centrale verdediger.

Het dieptepunt met het team vond ik de thuisnederlaag tegen De Treffers (2-3). Het doel was om de nederlaag in de uitwedstrijd recht te zetten door na vier wedstrijden weer eens te winnen. Het goede begin werd beloond met een voorsprong, maar de plotselinge gelijkmaker kwamen wij niet meer te boven. Onverklaarbaar.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat het seizoen ineens was afgelopen?
Niet geheel verrast. Ondanks dat ik rekening wilde houden met een voortzetting van de voetbalcompetitie, had ik de verwachting dat de competitie vroeg of laat zou worden afgebroken. Uiteraard baalde ik dat de competitie niet zou worden uitgespeeld, maar in deze uitzonderlijke situatie bestond er maar één verantwoord besluit.

Een beetje speculeren, maar wat als er geen corona had geweest en het seizoen gewoon was doorgegaan?
Aan het begin van de corona-uitbraak bevonden wij ons in een lastige fase. Wij boekten nauwelijks overwinningen, ondanks dat het spel redelijk was. Ons gevoel zei echter dat de punten vanzelf wel weer zouden komen. Uiteindelijk denk ik dat wij ergens tussen plek 5 en plek 10 zouden zijn geëindigd.

Wat doe je nu?/Hoe pak je deze crisis aan om er beter uit te komen?
Op dit moment ben ik dagelijks thuis aan het werk. Sinds de uitbraak van het coronavirus is ons medegedeeld om uitsluitend thuis te werken, dus niet op kantoor. Gelukkig is de organisatie van mijn werkgever dusdanig goed ingericht dat thuiswerken geen probleem hoeft te zijn. Echter mis ik toch wel degelijk het sociale contact en de koffiemomenten met mijn collega’s. Daarnaast probeer ik hard te lopen en thuis wat krachttraining te doen om enigszins fit te blijven, al zal mijn voetbalconditie flink achteruit zijn gegaan. Ik mis vooral het plezier met mijn medespelers en de beleving tijdens de wedstrijden.

Wat ik overigens wel prettig vind, is dat ik mijn tijd zelf in kan delen en dat ik niet stipt om 18:00 uur hoef te koken/avondeten. Bovendien heb ik tijd over voor andere zaken. Ik neem bijvoorbeeld af en toe een dag vrij om te helpen klussen bij mijn zus haar nieuwe woning, ik probeer nieuwe (Indische) recepten uit, ik kan meer aandacht besteden aan mijn accountancy-opleiding en ik ben samen met mijn vriendin op zoek naar een nieuwe woning. Op deze manier besteed ik mijn tijd op verschillende manieren, zodat niet iedere dag hetzelfde is.

Wat kunnen we van jou in het nieuwe seizoen verwachten?
Ik verwacht in ieder geval weer op het voetbalveld te kunnen staan. Niet alleen tijdens trainingen, maar ook tijdens wedstrijden. Daarnaast hoop ik dat wij tegen die tijd voor supporters kunnen voetballen, maar dat is nog even afwachten. Niets is mooier dan voor veel publiek te kunnen spelen en een goal met hun te kunnen vieren (als ik het netje misschien weer eens vind …).

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES