dinsdag, augustus 3, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zondag Buitenspel door corona: 'Ik ben nog nooit gedegradeerd en dat gaan we...

Buitenspel door corona: ‘Ik ben nog nooit gedegradeerd en dat gaan we zo houden’

Nu het seizoen 2019/2020 zo abrupt is afgelopen, hopen wij eigenlijk dat het balletje weer zo snel mogelijk gaat rollen. Voor dat het zo ver is, kijkt Voetbal247 met de hoofdrolspelers uit de Tweede- en Derde Divisie terug op hun seizoen en hoe zij de “extra grote zomerstop” aanpakken. In deel 8 van de rubriek ‘Buitenspel door corona‘ blikken we terug met VV Hoogland-aanvaller Henk Baum.

- Advertentie -

Hoe verliep jouw seizoen voor de coronastop?
Mijn seizoen verliep in het begin niet best. Uiteraard nog wel in de wolken door de ongekende prestatie om te promoveren na de Derde Divisie, waren we vol trots en super benieuwd naar wat ons te wachten zou staan. Opeens moesten we, na maar 1 week vrij te zijn geweest, al op de foto voor het blad met alle voetbalclubs. Dan sta je op eens tussen de profclubs in de seizoengids. Maar, uiteraard, stond er nog een vakantie gepland. Die was hard nodig na de slijtageslagen tegen Halsteren en OJC Rosmalen in de promotie/degradatie-play-offs. Met het boeken had ik geen rekening gehouden met de Derde Divisie en dus kwam ik te laat terug van vakantie. Ik miste daardoor de KNVB beker en de eerste 2 competitiewedstrijden.

Tóch mocht ik nog invallen in de tweede competitiewedstrijd en al na 10 minuten kreeg ik een rode kaart voor een slaande beweging. Ik was bezig aan een dribbel en werd vastgehouden. Ik wilde me toen los rukken en raakte niet eens iemand. De scheidsrechter gaf me daarna wel de rode kaart, puur voor de beweging. Het ergste daarvan is dus dat er vier wedstrijden schorsing overheen kwamen! Dan ga je al snel rekenen als spits en weet je dat je na zes wedstrijden nog op 0 goals staat. Uiteindelijk ging alles voorbij en na negen wedstrijden stond ik nog steeds maar op 1 goal. Dat is tóch iets wat niet lekker voelt. Je weet zelf dat je die 6 wedstrijden hebt gemist, maar de buitenwereld denkt gelijk: “Zie je wel. Dat Derde Divisie-niveau is véél te hoog gegrepen voor hem.” Gelukkig ging het daarna beter en heb ik uiteindelijk nog 11 goals in 13 wedstrijden kunnen maken. Persoonlijk vind ik dit een prima prestatie, aangezien de ploeg zelf steeds maar op de onderste plaatsen stond.

Wat waren je hoogte- en dieptepunten?
Tja, weinig hoogtepunten dit seizoen. Persoonlijk vond ik de wedstrijd tegen Jong ADO wel speciaal. Ik heb die tijd zelf mee gemaakt bij N.E.C. Nijmegen en ja, als je dan naar die jochies kijkt, dan denk je wel even terug aan die tijd. Je weet weer even hoe hun week er uit ziet, je weet waar ze nog op hopen en je voelt zelf weer even wat daar allemaal om heen draait. Een bijzonder moment. Dat ik dan, als ouwe rot, de 2-2 binnenschiet en een punt red, geeft ook wel weer iets van: “Jochies, jullie hebben de kwaliteit, maar ik de ervaring :-)”. Ook is het leuk dat mijn zoontje van vijf de clubs op tv begint te herkennen. Hij vond het wel raar dat ik tegen ADO Den Haag moest spelen. “Wanneer tegen Feyenoord dan, papa?” vroeg hij dan. Dat zijn wel leuke dingen. Hoogtepunten met het team… Ja, die zijn toch op één hand te tellen. De spaarzame overwinningen vooral. In het bijzonder de winst uit bij Blauw Geel’38 (3-5). Dat was een mooi resultaat.

Persoonlijk dieptepunt is, denk ik, tóch die rode kaart aan het begin van het seizoen. Dit koste me 4 wedstrijden en dus liep ik, qua doelpunten, achter op schema, haha. Dieptepunt van het team was absoluut de kruisbandblessure van Coen Heus. Hij was nét terug van dezelfde blessure en op trainingskamp in Portugal gebeurde het wéér! Het was net alsof er een bom was gevallen die avond. Iedereen voelde zijn pijn en emotie van het wéér 9 maanden weg zijn. Los van dat wij hem keihard nodig hadden op “10”. Verder was de 1-8 thuisnederlaag (tegen Blauw Geel’38, red.) een absoluut dieptepunt van iedereen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand van ons team eerder, op seniorenniveau, zo dik was ingemaakt.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat het seizoen ineens was afgelopen?
We zagen het natuurlijk al wel een beetje aankomen, maar ja, het seizoen was ineens voorbij. Ik denk dat er bij ons eigenlijk zoiets was van: “Nou ja, jammer dan”. Als je laatste wedstrijd 8-1 verliest en ook de wedstrijden daarvoor geen schijn van kans hebt gehad en je bovendien nog maar 9 fitte spelers in je hele selectie hebt, dan vind je het wel prima zo. We begonnen eigenlijk al te hopen dat we er stiekem in zouden blijven. En ja hoor! Geen degradatie! Voor ons is het mazzel, maar eerlijk gezegd, ben ik er wel echt blij mee. Tuurlijk is het op een niveau lager allemaal wat makkelijker voorin, maar nee joh. We gaan dit niveau sowieso nog een jaartje meepakken. Hoofdklasse hebben we al lang genoeg gespeeld.

Een beetje speculeren, maar wat als er geen corona had geweest en het seizoen gewoon had doorgegaan?
Als het seizoen had door gegaan, dan waren we kansloos gedegradeerd. Alleen had ik wél 5 goals meer gehad, haha!

Wat doe je nu?/Hoe pak je deze crisis aan om er beter uit te komen?
De vraag “Hoe er beter uit te komen”. Nee, die gaat voor mij niet op. Ik ben geen 18 meer en het is wel héél erg lang dit jaar. Ik probeer wel fit te blijven, maar beter kom ik er niet uit. ik ben geen type die nu elke dag gaat hardlopen. Gewoon rustig bijhouden en het niet te veel uit de klauwen laten lopen. De voorbereiding is om fit te worden. Ik ga elke dinsdag en donderdag een balletje trappen met wat vrienden en loop 1 keer per week hard.

Wat kunnen we van jou in het nieuwe seizoen verwachten?
In ieder geval dat ik weer niet degradeer! Ik ben nog nooit gedegradeerd en dat gaan we zo houden. Met de gekomen versterkingen geloof ik hier dan ook zeker in. En, uiteraard altijd minimaal 10 goals, waar ik ook speel ;).

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..