vrijdag, maart 5, 2021
Home Competities Tweede Divisie Buitenspel door corona: 'Door deze bijzondere periode kom je er nóg meer...

Buitenspel door corona: ‘Door deze bijzondere periode kom je er nóg meer achter dat je niet zonder voetbal kan”

Nu het seizoen 2019/2020 zo abrupt is afgelopen, hopen wij eigenlijk dat het balletje weer zo snel mogelijk gaat rollen. Voor dat het zo ver is, kijkt Voetbal247.nl met de hoofdrolspelers uit de Tweede- en Derde Divisie terug op hun seizoen en hoe zij de ‘extra lange zomerstop’ aanpakken. In deel 1 van de rubriek ‘Buitenspel door corona’ blikken we terug met IJsselmeervogels aanvoerder en linksback Gillian Justiana.

- Advertentie -

Hoe verliep jouw seizoen voor de coronastop?
We begonnen goed aan het seizoen, met aanvallend mooi voetbal. Dit resulteerde ook met veel mooie doelpunten. Naarmate het seizoen vorderde kwamen we in een vormdip terecht waar we moeilijk mee om konden gaan. Daarna hebben we de nodige punten gepakt, alleen het spel was minder. Behalve de verliespartijen tegen Katwijk, HHC en AFC hebben we na de winterstop de draad weer goed opgepakt en haalde we de punten. Ondanks de achterstand die we opliepen in de ranglijst, had iedereen bij ons het gevoel dat we nog kampioen konden worden. Ook mijn eigen spel was wisselvallig. Het begin was goed, maar net voor de winterstop kreeg ik ook te maken met een vormdip. Precies op dat moment werd ik door de club benoemd als aanvoerder. Dit zorgde ervoor dat ik nog meer mijn verantwoordelijkheid moest pakken dan voorheen. Na de komst van trainer Gert Kruys ben ik, mede dankzij hem, gegroeid in deze rol.

Wat waren je hoogte- en dieptepunten?
De dieptepunten van het afgelopen seizoen waren natuurlijk de verliespartijen tegen de naaste concurrenten. We gaven in die duels niet thuis en mede hierdoor kwamen wij tot 5 punten achterstand op de ranglijst. De bekerwedstrijden tegen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles zie ik echter als hoogtepunten van het seizoen. In deze periode liep ons spel niet goed in de competitie, maar nadat we deze wedstrijden hadden gespeeld, gaf het iedereen wel een boost en reminder dat we tot mooie dingen in staat zijn. Ondanks het verlies tegen Go Ahead hebben we heel Nederland laten zien hoeveel kwaliteit er in onze selectie zit.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat het seizoen ineens was afgelopen?
Op het eerste moment dat je het nieuws te horen krijgt, baal je als een stekker. We zaten met een gevoel dat we iets recht moesten zetten in de competitie en opeens hield dat op. Achteraf ben ik blij dat deze beslissing is genomen, de gezondheid van de mensen staat echter op nummer 1. Dus als voetballiefhebber is het natuurlijk enorm balen, maar zeker begrijpelijk.

Een beetje speculeren, maar wat als er geen corona had geweest en het seizoen gewoon had doorgegaan?
Dat is lastig. De strijd om de titel lag open, plus er waren veel kanshebbers. In het voetbal is het lastig om dat te voorspellen.

Wat doe je nu?/Hoe pak je deze crisis aan om er beter uit te komen?
Overdag ben ik trainer in de jeugd van PEC Zwolle en heb ik mijn eigen voetbalschool AJ Soccerdreams. Door de corona-epidemie hebben we sinds die tijd niet kunnen trainen. We houden de kids dagelijks bezig met online trainingen en huiswerk oefeningen. Online zijn we enorm gegroeid sinds de coronacrisis en komen er dagelijks nieuwe aanmeldingen en samenwerkingen binnen voor het komende seizoen. Vanaf vorige week, zondag 3 mei, ben ik met mijn voetbalschool begonnen met trainen. Daarnaast ben ik op dit moment vooral huisvader/leraar, haha. Mijn 2 kinderen van 5 en 2 zitten natuurlijk ook thuis en hun schoolwerk gaat gewoon door. Erg leuk om te doen allemaal.

Wat kunnen we van jou in het nieuwe seizoen verwachten?
Door deze bijzondere periode kom je er nóg meer achter dat je niet zonder voetbal kan. Dit houdt in dat ik gretig en enorm veel zin heb in het nieuwe seizoen. We hebben natuurlijk iets recht te zetten in de competitie. Zodra we weer beginnen gaan we knallen om een gooi te doen naar het kampioenschap.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES