woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysBuitenlandse interesse in Kozakken Boys-spits El Azzouti: 'Het doet iets met me'

Buitenlandse interesse in Kozakken Boys-spits El Azzouti: ‘Het doet iets met me’

De doeltreffendheid van Kozakken Boys-spits Ahmed El Azzouti is niet onopgemerkt gebleven. Volgens Voetbalzone zijn er buitenlandse clubs geïnteresseerd in de 27-jarige aanvaller.

Realistisch zijn
El Azzouti is naar eigen zeggen bekend met de belangstelling: ,,Ik heb met mijn volle verstand voor twee jaar getekend bij Kozakken Boys en ik heb het hier naar mijn zin. Ik heb het nooit met de club gehad over de mogelijkheid om prof te worden, want dat vond ik nog niet relevant. Maar elke club zou op zo’n moment wel meedenken met een speler. Het is altijd mooi om te horen dat clubs belangstelling hebben voor je, maar het is soms ook maar de vraag waar je terechtkomt. Als je weet wat je hebt bij je huidige club, en je hebt het naar je zin, dan blijf je natuurlijk. De interesse doet wel iets met me. Je gaat ook terugdenken aan de wegen die je hebt bewandeld om hier te komen. Maar ik ben 27 jaar. Als je heel realistisch bent, dan ben ik eigenlijk te oud om nog prof te worden. Natuurlijk, wie zou het niet willen? Maar het is niet mijn doelstelling in ieder geval.”

Van FC Dordrecht word je niet beter
De aanvaller heeft wel nagedacht over de voor- en nadelen van een eventuele stap: ,,Je moet jezelf wel afvragen hoe hoog het niveau in Marokko is, of in een ander land. Soms is het lastig in te schatten. De Jupiler League in Nederland staat in sommige andere qua voetbal landen gelijk aan het hoogste niveau. Je wordt dan niet per se beter als voetballer. In Nederland hangt het er ook maar van af naar welke club je gaat. Van FC Dordrecht word je als voetballer ook niet beter. Dan blijf ik nog liever bij Kozakken Boys. Officieel zijn de laagvliegers in de Jupiler League een stap omhoog, maar wil je dat wel? Bij een mooie club als PEC Zwolle zou ik het zeker doen, maar als een laagvlieger zich meldt kan ik misschien nog beter bij Kozakken Boys blijven. Marokko ambieer ik ook niet, ondanks mijn Marokkaanse achtergrond. Als ik een stap kan zetten, dan het liefst in Nederland.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD