vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBuijs woest: "Achterlijke slidings word ik helemaal gek van"

Buijs woest: “Achterlijke slidings word ik helemaal gek van”

Kozakken Boys leek op rozen te zitten tegen Koninklijke HFC, maar na de rode kaart voor Quintin Jakoba werd het van 2-0 nog 2-2. Trainer Danny Buijs baalde dan ook na afloop. “We doen onszelf hiermee te kort. Als je na 35 minuten naar huis bent gegaan, zul je nooit geloven dat het nog 2-2 is geworden.”

Genadeloos afgestraft

Buijs spaarde met name Jakoba dan ook niet tegenover Kozakken Boys TV. “In die fase speelden we heel goed en hadden we kansen op meer. Maar als je op dit niveau een hele dure en domme fout maakt, wordt dat genadeloos afgestraft. Dan staat het dus zomaar 2-2 en moet je de hele tweede helft met een man minder spelen.” In Werkendam was er onvrede over de rode kaart, maar daar gaat de trainer niet in mee.

Terecht of niet boeit me niet

“Het boeit mij niet of het terecht is. Als je heer en meester bent moet je gewoon gewoon geen sliding maken in je eigen zestien. Misschien schiet die jongen anders de bal op het doel, maar daar staat ook nog een keeper, twee palen en een lat. En als de bal er wel in staat staat het 2-1 én staan we met elf man. Met die achterlijke slidings in je eigen zestien word ik helemaal gek van.” Wel baalde hij van de vijf gele kaarten. “We maken allemaal fouten, maar als dit het niveau is van een wedstrijd leiden, dan eindigt iedere wedstrijd met 23 gele kaarten.”

Interview met Danny Buijs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD