Volg ons

Kozakken Boys

Buijs wint weer met Kozakken Boys: ‘Ik ben helemaal niet bezig met Katwijk’

Buijs wint weer met Kozakken Boys: ‘Ik ben helemaal niet bezig met Katwijk’

Kozakken Boys boekte zaterdag al weer de achtste overwinning op rij in de Tweede Divisie, nu ging Rijnsburgse Boys op eigen veld onderuit tegen de ploeg van Danny Buijs (0-2). De hoofdtrainer van de uitstekend presterende ploeg uit Werkendam wenst niet te kijken naar de resultaten van lijstaanvoerder Katwijk, maar hij beseft vanzelfsprekend ook dat deze ploeg steken moet laten vallen wil zijn formatie nog aanspraak kunnen maken op de titel. 

Zes punten
,,Ik ben helemaal niet bezig met Katwijk. We staan zes punten achter, het enige wat wij kunnen doen is gewoon iedere wedstrijd proberen te winnen. Zo lang je dat blijft doen moet je hopen dat Katwijk een keer punten gaat verspelen, maar je moet zelf eerst iedere keer winnen. De competitie is nog heel lang, dat geldt voor ons en voor Katwijk, maar dat geldt voor alle ploegen”, aldus Buijs tegenover de camera van Omroep West.

Compliment
Kozakken Boys won al acht wedstrijden op rij en weet daardoor druk te houden op de lijstaanvoerder. ,,Als je in deze serie die wij gehad hebben acht keer wint en ik vind dat we het merendeel ook terecht hebben gewonnen, dat is een compliment waard aan de groep.  De competitie gaat over 34 wedstrijden, het maakt niet uit waar je na twintig wedstrijden staat of na tien of na 28, uiteindelijk gaat het erom waar je eind mei staat. Als wij deze lijn doortrekken dan zullen we hoog eindigen en hoe hoog dan ben je soms ook afhankelijk van andere ploegen.”

Terechte zege
Buijs was van mening dat zijn ploeg zaterdag meer recht van spreken had dan de tegenstander. ,,Ik vind dat we absoluut terecht gewonnen hebben, Rijnsburg had zich aangepast. Vorige week vier man achterop en nu vijf man, maar wij weten dat we toch die momentjes zullen krijgen en die kregen we zeker in die fase rond de 55ste minuut. Een handsbal op de doellijn, een penalty en gelijk een paar minuten daarna de 0-2. Dan zit je in een zetel en dan moeten we het op het eind misschien wat beter uitspelen met de ruimte die we krijgen, maar al met al op een zwaar veld een prima overwinning.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Kozakken Boys