woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysBuijs: 'Vol druk vooruit tegen IJsselmeervogels'

Buijs: ‘Vol druk vooruit tegen IJsselmeervogels’

Kozakken Boys kijkt tevreden terug op haar voorbereiding. ,,Fysiek staan we er goed voor”, constateert trainer Danny Buijs in het AD. Hij wil IJsselmeervogels zaterdag dan ook ‘met lef’ bestrijden, zegt hij in het AD.

Voetballen met lef
De Werkendammers besloten de voorbereiding afgelopen zaterdag met twee oefenduels: ,,Alle spelers hebben minuten gemaakt, al is een aantal nog niet in staat negentig minuten te knallen. We beginnen tegen de ‘vogels’ met vol druk vooruit en aan de bal wil ik zien dat we het lef hebben om te voetballen.”

Ideaal om mee te werken
Voor Buijs ligt de grootste uitdaging in het invullen van de vacante positie van Raily Ignacio, die geschorst is. ,,Daar zal met name de puzzel liggen. Gaan we met twee spitsen spelen of kiezen we voor een creatieve middenvelder en lopende mensen vanuit de tweede lijn.” Buijs is lovend over Abdulsamed ‘Appie’ Abdullahi, die zich nadrukkelijk liet zien in de voorbereiding: ,,Appie is daarvoor absoluut een optie. Als je die jongen vandaag ziet spelen, dan scoort-ie een dikke voldoende. Hij traint heel goed en klopt op de deur. Als je ziet hoe hard hij werkt en continu in beweging is, naar voren schakelt en weer terug. Daarnaast kan hij ook verschrikkelijk goed voetballen en heeft hij de absolute drive om beter te worden. Ideaal om mee te werken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD