woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsBuijs: 'Verwacht dat er zeven of acht ploegen bovenin mee kunnen spelen'

Buijs: ‘Verwacht dat er zeven of acht ploegen bovenin mee kunnen spelen’

Kozakken Boys-trainer Danny Buijs sprak zaterdag, na de verloren openingswedstrijd tegen IJsselmeervogels (1-0), de verwachting uit dat we een spannende competitie tegemoet gaan in de Tweede Divisie. Volgens de oud-voetballer zijn er veel meer titelkandidaten dan in het voorgaande seizoen waarin Jong AZ heer en meester was.

Doelstelling top 5
,,Ik verwacht dat er zo maar zeven of acht ploegen bovenin mee kunnen spelen. Vorig jaar waren we in principe al uit gevoetbald in februari. Het zou natuurlijk leuk zijn als het tot aan het einde van het seizoen spannend blijft. Onze doelstelling is om zo hoog mogelijk te eindigen. De uitdaging is of we weer mee kunnen doen in de top 5″, aldus Buijs tegenover de camera van Fox Sports.

Afgestraft
Kozakken Boys werd zaterdag verrast door IJsselmeervogels, dit door een treffer van Sherwin Grot.  ,,Ik denk dat we alleen teleurgesteld kunnen zijn in onszelf. Ik denk we hebben nagelaten om te winnen, laat staan om in ieder geval met één punt weg te gaan. Maar dat is voetbal, als je de een paar keer in de details verslapt wordt dat afgestraft op dit niveau.”

Manier van spelen
Ondanks dat zijn ploeg zaterdag met lege handen naar huis moest, was er ook enige tevredenheid te bespeuren ten aanzien van het vertoonde spel. ,,Wij staan wel voor een bepaalde manier van spelen, we willen winnen en die kansen hebben we vandaag gehad, maar soms moet je ook incalculeren dat die jongens een fout maken en dat je dan verliest. Ik ben wel blij met de manier waarop we gespeeld hebben. We proberen absoluut te voetballen, we proberen grote delen van de wedstrijd snel pressie te zetten op de tegenstander om ze tot fouten te dwingen. Vandaag hebben de jongens dat zeer behoorlijk tot goed ingevuld”, besloot de oefenmeester van Kozakken Boys.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD