dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBuijs: "Uiteindelijk hoop je dat Spakenburg en HHC erin blijven"

Buijs: “Uiteindelijk hoop je dat Spakenburg en HHC erin blijven”

Kozakken Boys heeft het dit seizoen zeker niet verkeerd gedaan in de Tweede Divisie. De titel is weliswaar naar Jong AZ gegaan, maar de ploeg van trainer Danny Buijs mag toch best tevreden zijn met de tweede plaats. Na afloop van de wedstrijd tegen UNA (3-0) sprak Buijs met Kozakken Boys TV.

Buijs vol lof

“Ik heb het net tegen de groep gezegd. Soms ben ik heel kritisch op die jongens, soms heel hard. Maar uiteindelijk moet ik vandaag gewoon een diepe buiging maken voor het feit wat zij dit jaar wederom gepresteerd hebben. Na AZ ben je de beste, ook al krijg je daar geen schaal voor. De ploeg met de meeste overwinningen, de amateurploeg met de meeste goals voor. Derde jaar op rij dat die jongens eigenlijk heel succesvol zijn. Dan vergeten we de KNVB-beker nog, waar de jongens het fantastisch hebben gedaan, we staan ook nog in de regiocup-finale. Dus deze jongens hebben de club, mij, zichzelf, de staf en iedereen die erbij hoort geweldig op de kaart gezet dit seizoen. Dat is een ontzettend knappe prestatie”, vertelde Buijs.

Spakenburg en HHC Hardenberg

Buijs hoopt nu dat twee belangrijke clubs voor de competitie behouden blijven. “Uiteraard hopen wij, en het klinkt heel gek want we hebben van Spakenburg gewonnen en we hebben van Hardenberg dan een punt gepakt, maar uiteindelijk hoop je wel dat die ploegen erin blijven. Want dat zijn de leuke wedstrijden. Door de resultaten van ons de afgelopen weken hebben we er wel voor gezorgd dat die ploegen het op eigen kracht af kunnen maken. Want het is niet zo dat we dingen laten lopen. Zij moeten het nu zelf afmaken. Voor Kozakken Boys is het wel te hopen dat Hardenberg, Spakenburg erin blijven. Dat een Vogels erbij komen of een Rijnsburg. Dat zijn de wedstrijden waar veel publiek op afkomt, wat een verleden met zich meebrengt. Alleen zij zullen het zelf moeten doen.”

Het volledige interview met Danny Buijs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD