Volg ons
Danny Buijs Kozakken Boys

Tweede Divisie

Buijs uit keiharde kritiek: “De KNVB slaat een ongelooflijke flater”

Buijs uit keiharde kritiek: “De KNVB slaat een ongelooflijke flater”

Danny Buijs heeft keiharde kritiek geuit op de KNVB. De trainer van Kozakken Boys is absoluut niet te spreken over de opzet van de Tweede Divisie. Volgens de oefenmeester valt er maar weinig te halen voor de ploeg uit Werkendam.

Ongekend grote verschillen

De kritiek van Buijs is allerminst mals. “Deze competitie is lachwekkend. Ik denk dat je geen één competitie meemaakt dat er verschillen zijn van drie, vier, vijf wedstrijden. Als je dan weet dat er vandaag alweer vier of vijf wedstrijden zijn afgelast, dan denk ik: Waar is het moment dat die wedstrijden ingehaald gaan worden. Sommige inhaalwedstrijden staan gepland voor half april. Dan hebben wij straks al 31 wedstrijden gespeeld en staan andere ploegen nog op 25. De KNVB slaat een ongelooflijke flater”, zo toont Buijs zich meer dan kritisch voor de camera van FOX Sports.

Weinig te halen

Buijs heeft ook niet echt het idee dat er voor Kozakken Boys echt veel te halen valt in de Tweede Divisie. “Wij spelen op dit moment voor de eer. Daar bedoel ik mee dat je gewoon de eer moet willen hebben om elke wedstrijd te willen winnen en zo hoog mogelijk te willen eindigen. De periodes zijn voor één ronde extra vrijloting voor de KNVB-beker. Dan heb ik denk ik al genoeg gezegd. Deze competitie is eigenlijk gewoon lachwekkend. Je zit met achttien ploegen en alleen de nummer één gaat wat halen. We weten allemaal waarschijnlijk dat dat Jong AZ gaat worden.”

Groot verschil met Jupiler League

“Daar beneden voetbal je nergens meer voor, maar aan de onderkant zijn wel vier ploegen de sjaak. Dus we hebben een Jupiler League met twintig ploegen, daar kan alleen de nummer laatst degraderen. En we hebben een Tweede Divisie met achttien ploegen en daar zijn de onderste vier de sjaak. In de Jupiler League kunnen volgens mij acht ploegen een periode winnen en bij ons kun je een periode winnen en dan krijg je een vrijstelling voor de beker. Het is gewoon één lachertje”, aldus de woorden van de trainer van Kozakken Boys.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie