maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBuijs overweegt zaak aan te spannen tegen KNVB

Buijs overweegt zaak aan te spannen tegen KNVB

Kozakken Boys-trainer Danny Buijs is niet van plan zich zomaar neer te leggen bij het besluit van de KNVB om hem, ondanks het feit dat hij voldoende punten haalde voor het toelatingsexamen, niet toe te laten tot de cursus Coach Betaald Voetbal: “Ik geef de KNVB nog een week de tijd om mijn aanmelding nogmaals te bekijken, anders ga ik Keje Molenaar (sportrechtadvocaat, JG) om advies vragen welke juridische stappen ik kan nemen.”

Blijf mijn mening geven

Buijs werd deze week afgewezen voor de cursus omdat hij ruim drie jaar geleden zonder het vereiste diploma als coach van de Werkendammers fungeerde: “Daar ben ik voor gestraft en nu straffen ze me nogmaals. Maar om eerlijk te zijn: ik had het verwacht. Er zit iemand van de trainersvakbond die me destijds heeft aangeklaagd in de toelatingscommissie namelijk en ik ben ook nog eens geen lid van die club. Of het ook meespeelt dat ik regelmatig kritisch ben op de KNVB? Dat sluit ik niet uit. Wellicht zeg ik soms onverstandige dingen en ik maak ook zeker fouten. Maar ik blijf m’n mening geven. Want ik haal liever niet diploma, dan dat ik allemaal hielen moet gaan likken ervoor”, vertelt hij aan TweedeDivisie.org.

Trainerschap is mijn inkomen

Toch wil de oud-speler van onder meer Feyenoord, Sparta en FC Groningen het er niet bij laten zitten: “Het is heel simpel: ik ben ambitieus om verder te komen in het trainersvak en daar heb je diploma’s voor nodig. Hier in Nederland moet je echter steeds weer een paar jaar wachten voor je de volgende cursus kan doen, dat is alleen bij ons zo, nergens anders ter wereld. En laten we wel wezen: het trainerschap is mijn inkomen. De KNVB belemmert me om de arbeidsmarkt op te gaan.”

Voldoende ruimte

Hij besluit: “Bij de cursus Coach Betaald Voetbal mogen maximaal 16 kandidaten meedoen. Als er nou meer dan 16 kandidaten zouden zijn geweest die de toelatingscursus hadden gehaald en de KNVB had moeten kiezen wie zou moeten afvallen en ik was dat dan geworden, dan had ik dat nog kunnen begrijpen. Maar er zijn bij de komende cursus maar 13 kandidaten, dus er is voldoende ruimte en ik heb voldoende punten gehaald, dus ik wil dat de KNVB mij alsnog toelaat en geef ze nog een week om mijn aanmelding nogmaals te bekijken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD