dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysBuijs na vertrek Ignacio: 'Verwacht nog meer uitgaande transfers'

Buijs na vertrek Ignacio: ‘Verwacht nog meer uitgaande transfers’

Kozakken Boys besloot vandaag het contract van Raily Ignacio te ontbinden, zodat de spits de tweede seizoenshelft uit kan komen voor AFC. Trainer Danny Buijs spreekt van een win-win-win situatie.

Selectie is veel te groot
,,Naar mijn mening is het een win-win-win situatie, ondanks dat wij een goede spits kwijtraken”, reageert hij tegenover Voetbal247.nl. ,,Onze selectie is vanaf het begin van het seizoen al veel te groot, waardoor veel goede spelers weinig tot geen minuten maken. Daarom is het beter voor een aantal spelers om in de winterstop (op huurbasis) te vertrekken naar andere clubs, waardoor zij meer minuten kunnen maken.”

Besparing
Buijs sluit dan ook zeker niet uit dat de komende weken meer spelers Werkendam al dan niet tijdelijk verlaten: ,,De komende periode verwacht ik dus nog meer transfers binnen onze selectie omdat het financieel belangrijk en aantrekkelijk is voor de club, het levert immers een behoorlijke besparing op. En wat heb je eraan om spelers te betalen die zelden tot nooit spelen? Dat is geldverspilling in mijn ogen.”

Mooie uitdaging
De Kozakken Boys-coach gunt Ignacio bovendien oprecht het allerbeste, benadrukt hij: ,,Raily blijft spelen op het hoogste (amateur)niveau en gaat dichterbij huis spelen. Als er iemand in staat is om AFC met zijn goals te behoeden voor degradatie, dan is het Raily. Een mooie uitdaging voor hem.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD